• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Paralel Yapı`ya `şike kumpası` operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 48 ismin mahkûmiyetiyle sonuçlanan 'futbolda şike' operasyonunda 'kumpas' kurulduğu iddiasıyla Gülen Cemaati'ne yakın isimlere operasyon başlatıldı.

28 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında gazeteci, avukat ve polislerin de bulunduğu 64  kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunlardan 28'i gözaltına alındı.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre şüpheliler hakkındaki iddialar; "terör örgütü kurmak", "terör örgütüne üye olmak" ve "yasa dışı dinleme yapmak."

HSYK inceleme başlatmıştı
Geçtiğimiz hafta da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, "futbolda şike" davasına bakan eski İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Bakırköy Hakimi Mehmet Ekinci, mahkemenin eski üye hakimleri Van Hakimi Hikmet Şen ve İstanbul Hakimi Bülent Kınay hakkında inceleme başlatmıştı.

Yıldırım yeniden yargılanıp beraat etti
Futbolda şike iddialarıyla ilgili 3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma kapsamında dava açılmıştı. Dava sürecinde bir yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "şike yapmak ve örgüt kurmak" suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile 6 sanık, yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etti.

Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkmıştı. Yargıtayın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava bu davayla birleştirilmişti. Mahkeme, sanıkların beraatine karar vermişti.

 AA, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir