• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Muradiye`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Muradiye`deki Kutlu Doğum etkinliği büyük coşkuyla kutlandı.

 Program olan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 Ardından Batman Kardeşlik İlahi Grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirildi.

Program mevlithanların mevlidi şerifi okumaları ile devam etti.

“Allah için gaflet uykusunda uyanalım”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsmail Çevik Hoca “Kur`an`ı duvarlara mahkum edersek, hayatımızda  tatbik etmesek sıkıntılardan kurtulamayız. Maddi sıkıntı değil kalp sıkıntısı huzur bulamayız mal, evlat ve, makam ve mevki her şeyi var, ama huzur yok. Bunun nedeni Kur`an`ı duvara mahkum ettiğimizden dolayıdır. Halimize bakalım bizler kimleri örnek alıyoruz? Yaşantımıza bakalım, hal ve hareketlerimize bakalım, kimleri razı ediyoruz kendimizi sorgulamamamız gerekir.”  Şeklinde konuştu.

Konuşmasında ebeveynlere de seslenen Çevik, “Allah için gaflet uykusunda uyanalım çocuklarımızı okusunlar, gidebildikleri en iyi mevki makamlara gitsinler ama, imanlı gitsinler. Eğer onları sadece kötü dizilerin önünde büyütürsek, sokaklara bırakırsak, onlardan çukurcu çıkar, esrarcı ve hırsız çıkar. Anne babasına saygısız insanlar çıkar, namazsız insanlar çıkar. İşte tevhid ve kardeşliğin sırrı İslam`ı hakkıyla tanıyıp hayatımızdan uygulamaktan geçiyor.” dedi.

Programın sonuna doğru İhya Tiyatro Gurubu Hz. Bilal ve Hz Selman  arasındaki kırgınlıktan sonra nasıl bir kardeşlik sergilediklerini konu alan bir tiyatro sahnelendi.

 Program Molla Ahmet Bağ`ın okuduğu duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

 




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir