• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rusya, Kırım Tatar Meclisini `aşırı örgüt` listesine aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MOSKOVA - Rusya Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Kırım Tatar Milli Meclisinin 18 Nisan 2016 itibarıyla aşırı faaliyetler nedeniyle çalışmaları durdurulan dini ve sivil toplum örgütleri listesine alındığı" kaydedildi.

Rusya`nın Kırım`a tayin ettiği savcı Natalya Poklonskaya, 15 Şubat'ta Kırım Tatar Milli Meclisini kapatmak için Kırım Yüksek Mahkemesine başvurmuştu. Poklonskaya, dava dilekçesinde, Rusya Federasyonunun aşırıcılık faaliyetleri ile mücadele kanununa dayanarak Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin durdurulmasını ve Meclisin "aşırı örgüt" kapsamına alınmasını talep etmişti. İlk duruşma 3 Mart`ta yapılmış, davanın görülmesi değişik gerekçelerle pek çok kez ertelenmişti. Son duruşmada ise davanın 25 Nisan`da görülmesi kararlaştırılmıştı.

Savcı Poklonskaya, 13 Nisan`da, mahkeme sonuçlanıncaya kadar meclisin faaliyetlerini durdurma kararı verdiğini açıklamıştı. Kırım Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD`den oluşan dosyayla gelmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir