• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Türkiye gıyabında yapılan görüşmelerin karşılığı yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Strasburg ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı. Gazeteciler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinde "Türkiye-Suriye sınırı kapatılsın" önerisi getirmesi Başbakan'a soruldu. Başbakan bu soruya "Türkiye`nin gıyabında iki ülke liderinin yaptığı görüşmelerin bir karşılığı ya da anlamı yoktur. Türkiye`nin sınırları sadece Türkiye`yi ilgilendirir" " yanıtını verdi.

"Türkiye`nin sınırları, sadece mültecilere insani bakımdan açık olmuştur." diyen Davutoğlu, "Dünya`nın Türkiye`ye sadece teşekkür borcu vardır. Hesap sormaya hakkı ya da haddi kimsenin yoktur" diye devam etti.

Başbakan, Kilis'e düşen roketlerle ilgili olarak ise "Kilis`te gerekli tüm tedbirleri Genelkurmay Başkanlığımız almıştır. Almaya da devam edecektir." değerlendirmesini yaptı.

'İnancımı sürdürüyorum'
Başbakan Davutoğlu AB ile Türkiye arasındaki mülteci krizinin çözümü için varılan anlaşmayla ilgili de " "Ben haziran ayında vize muafiyetinin devreye gireceğine olan inancımı sürdürüyorum. Olmaması halinde, Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalmasını kimse bekleyemez. Bu konuda gazete spekülasyonları üzerinden yorum yapmak doğru değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir