• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Silvan Müftülüğü'nden Kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan'da bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Silvan Müftüsü Hüseyin Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Silvan İlçe Müftülüğü İlahi ekibi tarafından seslendirilen birbirinden güzel ilahilerle devam etti.  

Etkinlikte bir konuşma yapan Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. ‘’Allah Tarafından gönderilen Peygamberlerin görevi Allah’ın bir ve tek olduğunu anlatmaktır. İnsan yeryüzünde Allah’ı bilme, dinleme, ve kulluk etme için yer yüzüne gönderildi . İnsanın yeryüzündeki en temel amacı dünyada kendi şahsına şan ve şöhret kazandırmak değildir. Dünyadaki bütün insanların rengi ırkı soyu fark etmez bütün Müslümanlar kardeştir. Hz.Muhammed (sav) Mekke’deki bütün İnsanları İslam’a davet ettiği en temel metodu ‘Allah’tan başka İlah yoktur’ ilkesiydi. Mekke’de insanlar İslam’a davet edildiği zaman unuttuğumuz husus şudur  ki Mekke’nin bütün insanları Allah’ın var olduğunu kabul eden insanlardı. Allah’a şirk koşan insanlar ve başta putlara tapan onlara inanıp yakaran insanların bildiği en temel ilkelerden biri Allah’ın yeri ve göğü yarattığı hususudur. “ dedi.

“İnsanın en büyük sorunu Allah’tan başkasına şirk koşmasıdır.” diyen  Müftü Özdemir, “Kendisinden dua edilecek yardım istenilecek tek ilah Allah’tır. Kainattaki hiçbir insan Allah’ın yaptığı şeylerden hiçbirini yapma kuvvetinde değildir. Şanı yüce Peygamber Efendimiz insanları bir ve tek olan Allah’a davet etti. Anlatmak istediği bütün şeyler Allah’ın birliği ve beraberliğiydi. Eğer bir topluluk veya bir insan Allah’ın bir ve tek olduğunu kabul etmezse, biz insanlar onlarla arkadaşlık kuramayız.   Allah’ın ve Resulunun olmadığı yerde birlik ve beraberlik olamaz. Peygamber Efendimizin sevgisinin olmadığı yerde, ona muhabbetin olmadığı yerde birlik olmaz. Ahirete İmanın olmadığı yerde birlik olmaz.  Yüce Rabbim bizi Ahirette Hz.Muhammedin şemsiyesi altında toplasın inşallah’’.

Etkinlik okunan Mevlidi Şerif ile devam ederken, Siyer sınavında dereceye giren öğrenilerin hediyesi verildikten sonra, yapılan dua ile etkinlik sona erdi. (İdris Kılıçaslan İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir