• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
"Allah`a ve Resulüne itaat edersek her iki dünyada aziz oluruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunca Diyarbakır`ın Dicle ilçesine bağlı Dedeköyü (Şeyh Selamet) Mahallesi`nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Allah`a ve Peygamberine itaat edildiği sürece iki dünyada da aziz olunacağı vurgusu yapıldı.

Şeyh Sıliv Ziyareti yanında düzenlenen etkinlik öncesinde katılımcılara mevlit yemeği ikram edildi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, mevlithanların okuduğu mevlit-i şerif ile devam etti.

Etkinliğe katılanların, başlarına kelime-i tevhidin yazılı olduğu bandajları bağlamaları ve seslendirilen ilahilere eşlik etmeleri dikkat çekti.

Kutlu Doğum etkinliğinde Kürtçe bir konuşma yapan Molla Ahmet İşler, Müslümanlar arasındaki ihtilaflara değindi.

“Allah`a ve Resulüne itaat edersek her iki dünyada aziz oluruz”

Günümüzde yaşanan ihtilaflar nedeniyle Müslümanların birbirlerini katlettiğine dikkat çeken İşler, “İnsan bu yüzle Allah`ın huzuruna çıkmaktan utanıyor. Allah-u Teala bizden Peygamberimizin hayatına bakmamızı istiyor. Peygamber ve sahabeleri 23 yılda dünyayı fethettiler. Bunun sebebi Allah`a itaat ve Peygambere olan bağlılıktı. Müslümanlar bu durumdan kurtulmalıdırlar. İhtilaf halinden çıkıp, vahdet içerisinde olmalıdırlar. Kim hangi ırktan olursa olsun, biz Peygamberimizin hayatına bakmalıyız.  Eğer Allah`a ve Resulüne itaat edersek her iki dünyada aziz oluruz.” dedi.

“Allah, tefrika ve mezhepçiliği aramızdan kaldırsın”

Allah`tan, Müslümanlar arasındaki tefrikayı kaldırmasını temenni eden İşler, şunları söyledi: “Biz bu dünyada davamızın gereğini yapalım. Allah ihtilafımızı kaldırsın. Kalbimizi Kur`an`a meylettirsin. Tefrika ve mezhepçiliği aramızdan kaldırsın. Bizi Kevser Havuzu başında buluştursun.”

Kız çocuklarının seslendirdiği şiir ve ilahilerle devam eden etkinlikte Molla Nihat Çam ise Zazaca bir konuşma yaptı.

Çam, Müslğmanların sahabenin Hazreti Muhammed`e (sav) beslediği sevgi gibi sevgi beslenmesi ve ona bağlılık göstermesi gerektiğini dile getirdi.

“Resûlullah`a yapılan zulümler, bugün bizlere de yapılıyor”

Müslümanların, ırkçılık yapmaması ve birbirlerini sevmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Çam, “Resûlullah`ın gelişi ile karanlık bir devir kapandı, aydın ve nurlu devir başladı. Bizler, Hazreti Peygamber`in ‘kardeşlerim` diye nitelediği fertleriz. O halde sahabe-i kiram gibi onu sevmeliyiz. Resûlullah`a atılan iftiralar ve yapılan zulümler, bugün bizlere de yapılıyor. Bizler, bu olumsuzluklara karşı sabretmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Farklı mahalle ve beldelerden de insanların katıldığı etkinlik, yapılan duanın ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir