• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
ABD`deki gösterilerde gözaltı sayısı bin 200`ü geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON: ABD'nin başkenti Washington'daki Kongre binası önünde geçen hafta başlayan ve paranın siyasetteki etkisini protesto için düzenlenen "Demokrasi Baharı" adlı gösterilerde gözaltına alınanların sayısının bin 240 olduğu bildirildi.

Washington polisince yapılan açıklamada, cuma günü biteceği belirtilmesine rağmen bugün de devam eden gösterilerde çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, son 7 günde Kongre binası önündeki merdivenlerde yasa dışı gösteri düzenledikleri için gözaltına alınanların sayısının bin 240'a ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınanlar hakkında "yasa dışı toplanma ve başkalarını engelleme" iddiasıyla işlem yapıldığı kaydedildi.

"Demokrasi Baharı" adı altında örgütlenen gruplar, önceki hafta sonu Philadelphia'dan yürüyerek Washington'a gelmiş, geçen hafta başında Kongre binası önünde gösteriye başlamıştı. Göstericiler, geçen hafta boyunca Kongre binasının merdivenlerinde protesto düzenlemiş, polis ise bu kişileri kısa süreli gözaltına alıp haklarında işlem yaptıktan sonra serbest bırakmıştı. Bırakılanlar, Kongre karşısındaki parkta gösterilerine devam etmişti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir