• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kurtulmuş`tan `Çözüm Süreci` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaparak, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddiaları için "Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Eğer herhangi bir Avrupa Birliği raporunda bu 3 kırmızı çizgimizle ilgili kabul etmeyeceğimiz bir durum ortaya çıkarsa biz bu raporu kabul etmeyiz.

Bunlardan biri, 1915 olaylarına herhangi bir şekilde atıfta bulunarak Ermeni soykırımından bahseden herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. İkincisi, PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkaran ya da buna atıfta bulunan herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. Üçüncüsü ise müzakerelerin durdurulması ya da Türkiye'nin kullanabileceği fonların askıya alınması yönünde herhangi bir emare taşıyan bir raporu da kabul etmemiz mümkün değildir."

"KİMSE TEKRAR MÜZAKERE BEKLEMESİN"

"Sorunlarımızı çözmek istiyorsak, sorunlarımızı çözecek yer de TBMM'dir, siyaset alanıdır, siyaset mecrasıdır. Türkiye, bütün 78 milyon vatandaşımızın fikirlerine değer vererek, fikirlerini dinleyerek siyasette bir çözüm bulur ama terörle bu kadar canhıraş şekilde bir beka savaşı mücadelesi verilirken hiç kimse tekrar bir şekilde terör örgütüyle müzakere edilmesini beklemesin."

Bu haberler de ilginizi çekebilir