• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Erkonağı`nda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından   Erkonağı (Taboxe) Mahallesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed”  temasıyla  kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Erkonağı Mahallesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğe mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Mustafa Sımak`ın yaptığı program, Siverek`te faaliyet yürüten İkra-Der gönüllüsü Enes Gümüştaş`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan mahalle sakinlerinden Mahmut Güzelçiçek programa katılanları selamlayarak kurtuluşun Hz. Peygambere uymakta olduğuna vurgu yaptı.

Program  daha sonra Zübeyir Badeci tarafından mevlid-i şerif okundu. Program daha sonra Siverek İkra İlahi Grubu ile Siverek İkra Çocuk İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Turan Hz. Muhammed ve sahabelerin hayatından kesitler sundu.

Hz.Muhammed gelmeden önce insanların kapkaranlık bir devir yaşadığına dikkat çeken Turan, “Herkes birbirine düşmandı, zulüm kol geziyordu,  insanların kalbi susamış toprak gibi çoraklaşmıştı. Nasıl ki Nisan yağmurları toprağa rahmet oluyor, Resulullah (SAV) gelmesiyle insanların kalbi de yumuşadı, rahmet buldu. yıllarca birbirlerinin kanlarını dökenler,  Peygamber Efendimizin örnekliğiyle kardeş oldular, bir oldular ve birkaç yıl içerisinde dünyanın hâkimi oldular. Bugün Müslümanların yapması gereken Peygamber Efendimizin gösterdiği yolda O`nun öğretileriyle bir olmaktır, kardeş olmaktır,  bir araya gelmektir. Ancak bu şekilde insanlık kurtuluşu bulabilir, rahmet bulabilir, hem dünyasını hem de ahretini kurtulabilir.” şeklinde konuştu.

Program Abdurahim Sımak`ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir