• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Gaziantep`te` Mukaddes Emanetler` sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası programlarına destek olmak amacıyla Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi`nde Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen ‘Mukaddes Emanetler`in fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında  açılan ‘Mukaddes Emanetler` sergisine vatandaşlar ilk günde büyük ilgi gösterdi. Sergide Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen Mukaddes Emanetlerden  100 fotoğraf  yer alıyor.    

Kutlu Doğum Haftası ve ‘Mukaddes Emanetler` sergisi hakkında İLKHA`ya konuşan Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Kutlu Doğum haftasının hayırlara, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olmasını dileyerek, “Diyanet İşleri Başkanlığının yaklaşık 30 yıldır her yıl   14-21 Nisan tarihleri arasını Kutlu Doğum Haftası olarak ilan ettiğini belirten Keskin, “Bu kapsamda yurt içi ve dışında yüzlerce program düzenlemektedir. Gaziantep genelinde de çeşitli programlar yapılıyor. Bu gün bir konferansımız oldu. Burada yaptığımız sergiyi müftülüğümüz ile beraber düzenliyoruz. Biz de bu yıl farklı bir katkıda bulunmak istedik. Gaziantep`te ilk defa böyle bir program gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yüz yıllardır İstanbul Topkapı Sarayında Kutsal Emanetler Müzesinde muhafaza edilerek sergilenen kutsal emanetleri bu yıl Gazianteplilerle buluşturmak istediklerini belirten Keskin, “Gördüğünüz gibi bu eserleri burada sergiliyoruz. İnşallah vatandaşlarımız gelip ziyaret ederler. Bizim bütün amacımız Efendimizi sevdirmek, tanımak, tanıtmak  O`nun örnek yaşantısının yaşanmasına vesile olmaktır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi'nde muhafaza edilen kutsal eserlerden 100`ünün fotoğraflarının tablo olarak hazırlandığı ‘Mukaddes Emanetler Sergisi`nin, hafta boyunca Gaziantep`in değişik noktalarında da sergileneceği belirtildi.

Sergide, Kur'an-ı Kerim'in vahiy kâtipleri tarafından deri üzerine yazılmış hali, Peygamber Efendimizin (sav) Mukavkıs'a gönderdiği mektup, Hacerü'l Esved Mahfazası ile Hırka-i Saadet ve Mahfazası gibi 100 kutsal emanetin fotoğrafı yer alıyor.

Sergide ayrıca 3 boyutlu olarak sergilenen  nakış işlenmiş Kabe kapısının yakın planda görünümü ve Mescid'i Nebevi tablosu vatandaşların ilgi odağı oldu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir