• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Düzce`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Düzce il koordinatörlüğü "Vahdet ve kardeşlik" temalı kutlu doğum etkinliği düzenledi. İlk kez düzenlenen Kutlu Doğum programına Düzce`liler yoğun ilgi gösterdi.

Program Ömer Kalkan`ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Muhammed Hanifi Karipçin`nin okuduğu Merhaba Yar şiiri salondakilere duygusal anlar yaşattı.  

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Düzce İl Koordinatörü Nusret Aksoy, Düzce'de yaptıkları çalışmalara değinerek, amaçlarının Düzce'de buna benzer daha sık etkinlik yapmak olduğunu söyledi.

 Asr-ı Saadet kardeşliği

Programın anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Araştırmacı- Yazar İsa Güvendik Hoca, Asr-ı Saadet ve Hz. Muhammed`in hayatından kesitler aktararak, insanın ancak onlar gibi yaşayarak mutlu olabileceğine vurgu yaptı.

Güvendik konuşmasında, "Sahabeler arasındaki kardeşlik bizim için rol modeldir. O halde biz de önümüzde duran bu rol modellerin yolundan gitmeliyiz. Mus`ab Bin Umeyr, Peygambere olan sadakati olmasaydı, Ebu zer ve Selman-ı Farisi arasında harikulade bir kardeşlik olmasaydı, emin olun bu denli bir başarı da yakalayamazlardı." dedi.

Programın devamında Özlem ajans sanatçıları tarafından çeşitli ilahiler seslendirilirken, Kutlu Doğum Siyer Sınavında Düzce'de dereceye girenlere ödülleri  etkinlikte hazır bulunan Peygamber Sevdalıları Marmara Bölge Koordinatörü Ahmet Kazak tarafından verildi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Enes Çetin/Ersin Şahin-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir