• DOLAR 32.503
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2488.526
  • ...
SON DAKİKA
Kadın kursiyerlere Kur'an-ı Kerim hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil Belediyesi Bedri İncetahtacı Aile Merkezi’nde eğitim gören 120 kursiyere Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Kadınlar, hediyenin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.

Aile merkezlerinde Kur'an-ı Kerim eğitimi alan kadınlar, vakitlerini faydalı bir şekilde geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Kursa ilişkin açıklamada bulunan Bedri İncetahtacı Aile Merkezi Kuran-ı Kerim Öğretmeni Hüsne Soyak, kursiyerlerle çok iyi anlaştıklarını ve bir aile ortamı oluşturduklarını dile getirdi.

Soyak, “Burada sadece Kur'an-ı Kerim öğretmiyoruz. Kur'an-ı Kerim’i evimizde de yaşatmak istiyoruz. Kursiyerlerimize; İslam diniyle ilgili, Peygamber Efendimizin sünnetleriyle ilgili de bilgi vermeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimizle gerçekten kardeş gibiyiz. Kursiyerlerimizin çocukları, kendi çocuklarımız gibi. Burada tam bir aile ortamındayız. Kursiyerlerimiz de bunun farkında. Birbirimizin derdiyle dertleniyoruz. Bu merkezler, tam olarak aile merkezi anlamını taşıyor.” dedi.

Kursiyer Gülizar Kaplan, zamanını evde boş oturarak geçirmekten kurtulduğu için kendini şanslı hissettiğini söyledi.

Zamanını faydalı bilgiler öğrenerek değerlendirdiğini belirten Kaplan, “Evde boş oturuyordum. Gezmelere gideceğime buraya gelerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek istedim. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Burada bize dinimizle ilgili çok güzel bilgiler öğretiyorlar. Boş vakit geçireceğimize burada yeni bilgiler öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarıyla birlikte Bedri İncetahtacı Aile Merkezi’ne geldiğini  kaydeden kursiyer Emine Korkmaz, “Çocuğumu anasınıfına gönderecek durumum yoktu. Burada hiçbir masrafa girmeden hem çocuklarım anasınıfında okuyor, hem de ben bu merkezde Kur'an-ı Kerim öğreniyorum. Çocuklarım bu merkezde şimdiden birkaç sure öğrendi. Çocuklarım, yemek öncesi ‘besmele’ çekiyor. Bu benim için ayrı bir mutluluk” şeklinde konuştu.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir