• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Amasya`da cezaevinin çatısı çöktü: 81 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki 750 civarında mahkumun kaldığı açık cezaevinin çatısı, şiddetli rüzgar nedeniyle çöktü.

Alınan bilgiye göre, rüzgarın etkisiyle saat 16.45 sıralarında çöken çatının altında kalan mahkumlar olduğu bilgisi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralanan mahkumlar, çevredeki hastanelere sevk edildi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, olaya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, mahkumların sayımlarının yapıldığı sırada cezaevinin çatısında çökme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Alanda sayımları yapılan mahkum kardeşlerimizin üzerine düşen çatıdan ötürü olumsuz bir hadise yaşandı. Bu olaydan 81 arkadaşımız etkilendi. Çok şükür çok ağır yaralılarımız yok. Çoğu mahkum kardeşlerimizin tedavileri ayakta yapıldı, bazıları taburcu edildi. 10 kardeşimizin durumu ciddi ama hayati tehlikesi yok. Olayın duyulmasından itibaren tüm görevli personel, olaya müdahil olarak gerekli tedbirleri almıştır. Bir kısım hastalarımızın tedavisi Gümüşhacıköy'de bir kısmı da Merzifon ve Amasya`da tedavi altına alınmıştır."

Vali Çomaktekin, mahkumların başka bir yere nakli konusunda Başsavcılığın gerekli çalışmayı başlattığını söyledi.

Bu arada, haberi alan mahkum yakınlarının cezaevinde ve hastane önünde bekleyişleri ise devam ediyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir