• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Türkiye'nin en büyük Hüsn-i Hat Sergisi Gaziantep'te açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerden 65 sanatçının katıldığı 220’den fazla eserin bulunduğu “Hz Muhammed'e Saygı Hüsn-i Hat Sergisi”  restore edildikten sonra kültür sanat merkezi haline getirilen eski adliye binasında Gazianteplilerle buluştu.

Serginin açılışına, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel ve Mehmet Erdoğan ile vatandaşlar katıldı.

Kutlu doğum haftası kapsamında çoğunlukla Hz. Muhammed’i anlatan eserlerin yer aldığı serginin açılışının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hz Muhammed'e Saygı Hüsn-i Hat Sergisi” ve restorasyonu tamamlanarak kültür ve sanat merkezi haline getirilen eski adliye binası ile ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Sergide Türkiye’nin en iyi yetiştirdiği 7 önemli şehirden sanatçının eserlerinin yer aldığını belirten Şahin, “Halkımıza söz verdiğimiz vaatleri tamamlayarak bunların açılışlarını yapıyoruz. Bu hafta Kutlu Doğum haftası biliyorsunuz. Çok güzel uluslararası bir sergi yapıyoruz. 65 sanatçımız bu konuda Türkiye’nin en iyi yetiştirdiği 7 şehirden sanatçımız bu gün buradalar. Tarihi doku ile bu Hat sanatı birbiri ile çok yakışacak diye çok güzel bir sergi açtık. Bütün halkımızı bu sergiye gelip dolaşmaya davet ediyoruz.”dedi.

Restore edilen binada ilk etkinliği hüsnü hat sergisiyle gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, “Bu bina şehrimizin en tarihi ve en kimlikli binasıdır. Bu benim çocukluğumun hatırasında çok önemli geçmişi olan bir binaydı. Bu bina ben başkan adayı olduğum zaman altını su basmıştı. Üst çatı da çökmek üzereydi. İstinaf mahkemesi yapmak için Adalet Bakanlığı almıştı. Biz bu binayı aldık ve kültür sanat merkezine dönüştürmek için büyük bürokratik engelleri aştık. En büyük destekçim de milletvekillerim oldu. Çok önemli bir restorasyon çalışması ile bu binayı elde ettik. Türkiye’nin en iyi restorasyon ekibi ile çalıştık.”ifadelerini kullandı.

Binanın restorasyonunda sosyal sorumluluk projesini kullandıklarını belirten Şahin, Kadın Sığınma Evindeki kadınları ile Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan çocukları binanın mozaik yapımında da görev aldıklarını aktardı.

Restore edilen binanın restorasyonunda bakır ve renkli camlar kullandıklarını belirten Şahin, “Önce sosyal sorumluluk projesi ile kadın sığınma evindeki kadınlarımızı ve uyuşturucu ile mücadele eden çocuklarımızı ve rehebilitasyon gören çocuklarımızı gördüğünüz yer zemininde çalıştırdık. Mozaik şehri diyoruz, ama Mozaik’i güncelleştirmemiz ve kullanmamız gerekiyordu. Bu gün bu binada yaptığımız restorasyonlarla renkli camlarla bunu çok güzel bir şekilde kullandık. Bakırı kullanarak ve renkli camları kullanarak çok güzel bir restorasyonu birlikte başardık.”şeklinde konuştu.

Gaziantep’inde artık bir balkonunun olduğunu söyleyen Şaihn, “Bu binanın balkonunda  Süleyman Demirel'den  Turgut Özal'a kadar birçok lider konuşma yaptı. 10 dönüm tek çatı altında restorasyon yapıldı. Böylesi bir merkezi şehrimize kazandırdığımız için çok mutluyum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Şahin, bir gazetecinin ‘23 Nisan'da Almanya Başbakanı Angela Merkel  Gaziantep'e gelecek mi’ sorusu üzerine “Dışişleri Bakanlığından resmi olarak öğrenmemiz gerekiyor. Bize gelen bilgiye göre böyle bir ziyaretin olma ihtimali var. Ziyaret gerçekleşirse Merkel’i en iyi şekilde ağırlarız.”diye cevapladı.

Serginin 14–28 Nisan tarihlerinde arasında açık kalacağı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir