• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Başbakan Davutoğlu ile Ruhani görüşmesi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ruhani ile iki saat süren görüşmesinde ikili ilişkiler, bölgesel konular ve İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi başta olmak üzere birçok konu başlığı detaylı ele alındı.

İran tarafından, Başbakan Davutoğlu'nun ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretin ilişkilerin ve iş birliğinin derinleştirilmesi açısından büyük önem taşıdığı ifade edilirken, Davutoğlu'nun da ziyarette kendisine gösterilen ev sahipliği için teşekkürlerini ilettiği bildirildi.

Olumlu bir havada geçen görüşmede, özellikle İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından ekonomik birlikteliğin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Görüşmede, bankacılık sektöründe yapılacak iş birliği, ticaret hacminin artırılması, gümrük kapılarının kapasitesinin yükseltilmesi, gümrük kapılarında tır kuyruklarının önlenmesi ve karşılıklı yatırımların artırılması konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Suriye krizinin çözümü sürecinde ülkenin bütünlüğünün korunması ve insani dramın bir an önce sona erdirilmesi konusundaki gayretlerin sürdürülmesinin gündeme geldiği öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu'nun, PKK, PEJAK, PYD ve DAEŞ gibi örgütler ile mücadele konusunda Türkiye'nin kararlılığını vurguladığı belirtilirken, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin de DAEŞ, PKK ile tüm uzantılarının İran ve Türkiye'nin ortak düşmanı olduğuna işaret ettiği belirtildi.

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanlığı sırasında İslam ülkeleri arasındaki ihtilafların giderilmesi, üye ülkelerle iş birliğinin geliştirilmesi ve İslamofobia ile mücadele konularında birlikte çalışılması konusunda da anlaşma sağlandığı bildirildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir