• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
İslam Zirvesi`ne katılan liderler topluca cuma namazına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bezmialem cami ilk kez böyle bir tarihi ana tanıklık etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi'ne katılan bazı konuklar, cuma namazını Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camisinde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkçe ve Arapça olarak okuduğu Cuma hutbesinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Cuma öncesinde, cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Dolmabahçe Caddesi çift yönlü trafiğe kapatıldı. Karadan alınan tedbirlerin yanı sıra havadan ve denizden de güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. Polis helikopteri sık sık havada tur attı. Vatandaşlar kurulan kontrol noktalarında tek tek üst aramasında geçirilerek camiye alındı.

Mehmet Görmez hutbeyi Türkçe ve Arapça okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Türkçe ve Arapça olarak okuduğu hutbede, İslam ümmetinin, karşı karşıya olduğu tehlike ve engellere karşı ortak refleks geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti. "Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma" gündemiyle bir araya gelmenin hayırlara vesile olmasını dileyen Görmez, "Bir araya geldiğiniz bugünün ve bu zirvenin İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa adalet ve barış getirmesini, İslam ümmetinin tüm sorunlarını çözmesini, aç kurtların dört bir yandan yemek sofrasına üşüştüğü gibi, İslam ümmetini içine düştüğü buhrandan tekrar eski günlerindeki izzet ve şerefine geri döndürmesini Allah'tan temenni ederiz" dedi.

''Şüphesiz ki bu İslam, tek din olarak sizin dininizdir, ben de Rabbinizim. Onun için sadece bana kulluk edin" manasına gelen ayeti okuyan Görmez, Peygamber Efendimiz'in Veda Hutbesi'nden, "Rabbiniz bir, babanız bir, hepiniz Adem'densiniz, Adem ise topraktandır. Arap'ın Acem'e, Acem'in Arap'a üstünlüğü olmadığı gibi, beyazın siyaha, siyahın beyaza üstünlüğü yoktur. Allah yanında en kıymetli olanınız en çok takva sahibi olanınızdır" ifadelerini kullanarak birlik mesajı verdi.

haber7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir