• DOLAR 32.51
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2488.658
  • ...
Hilvan`da Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Gazali İmam Hatip Ortaokulunun birlikte düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, Hilvan Ziraat Odası Konferans salonunda saat 14.00 da başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip katıldı. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar Okul aile birliği Başkanı Mevlüt Atmaca, Okul Müdürleri, öğrenciler ve halk katıldı.

Etkinlik öncesi halka yemek ikramında bulunuldu.

Cihat Diler adlı öğrencinin Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, hadislerle ilgili öğrenciler tarafından hazırlanan slayt gösterisi ve şiir seslendirmeleri ile devam etti. Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Mehmet Sabri Çatır`ın okuduğu şiir ise izleyenleri duygulandırdı.

Konuşmacı olarak etkinliğe katılan Filistin asıllı Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip, ümmetin yine bir ve kardeş olacağını vurguladı.

El Hatip, "Değerli kardeşlerim ümmetimiz bir, beraber ve tek bir yürektir. Bu ümmet daima bir kalmıştır. Asıl olan bir olmamız, kardeş olmamız ve birbirimizi sevmemizdir. Birlik ve beraberlik daima bu ümmetin aslı oldu. Bu yüzden yaşadığımız bu günler ümmetimizin geçici bir sürecidir. Yine ümmetimiz bir beraber ve kardeş olacaktır inşallah." diye konuştu.

İlçe Kaymakam`ı Ahmet Özay, öğrencilere hediyeler verip etkinliği hazırlayan herkese teşekkür etti.

Etkinlik, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar`ın Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatip`e verdiği hediye ile ilahi ve tiyatro gösteriminin ardından sona erdi.

Öte yandan Hilvan Bedrettin Kem İmam Hatip Ortaokulu ise Bayanlara yönelik Ziraat Odası konferans salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir