• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
İttihad`ul Ulema`dan Kutlu Doğum`a katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Diyarbakır`da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema), Peygamber Sevdalıları Platformunun organizasyonuyla her sene düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine yönelik bir açıklama yaparak, tüm halkı bu hayırlı etkinliklere katılmaya davet etti.

İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, yaptığı basın açıklamasında, Kutlu Doğum etkinliklerinin İslam ümmetinin vahdetine ve ihtilafların son bulmasına vesile olmasını temenni etti.

Hz Muhammed`in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini dile getiren Mehmet Şenlik Hoca, risaletin, karanlıklar içerisinde olan insanlara ışık, mazlumlara ise kurtarıcı olduğunu söyledi.

Hz Muhammed`in doğumunun 1445`inci yılı münasebetiyle birçok il, ilçe, belde ve köylerde etkinlikler düzenlendiğini belirten Şenlik, “Peygamber Sevdalıları Platformu başta olmak üzere İslami kurum ve kuruluşlar tarafından tertip edilen ve halkımızın yoğun olarak iştirak ettiği programlar, bulunduğumuz bu süreç içerisinde ümmet adına sevindirici ve umut vericidir.” dedi.

“Kutlu Doğum, ümmetin vahdetine ve ihtilafların son bulmasına vesile olsun”

Her sene bir önceki yılla nispeten daha çok noktada düzenlenen etkinlere Âlimler ve Medreseler Birliği olarak etkin katılım sağladıklarını dile getiren Şenlik, tüm Müslümanların bu hayırlı faaliyetlere iştirak etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Şenlik, “Âlimler ve Medreseler Birliği olarak temenni ederiz ki; bu etkinler ümmetin vahdetine ve aralarındaki ihtilafların son bulmasına vesile olsun. Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla şu an Peygamberimize ihtiyaç duymaktayız. O`nu her zamankinden daha fazla şimdi sahiplenmeliyiz. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinliklere, özellikle de bu Pazar Diyarbakır`da yapılacak olan programa tüm halkın iştirak etmesini bekliyoruz.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

 






 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir