• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da `Peygamber Efendimizden (sav) Hatıralar` fotoğraf sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından 24 Nisan 2016 Pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ‘Peygamber Efendimizden (sav) Hatıralar` konulu bir fotoğraf sergisi açıldı.

Van Beşyol Meydanı Dabbağoğlu Parkı yanında açılan sergide, Hz Muhammed'in (sav) hadislerinin çizgilerle ifade edildiği fotoğraflar yer aldı. Halkın yoğun ilgisini çeken fotoğraf sergisi 16 Nisan saat 18.00`a kadar devam edecek.

Sergi hakkında bilgi veren Tertip Komite Üyesi Yusuf Türk, “2016 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bizler etkinlik öncesinden ufak çalışmalar yapmaya karar verdik. Bu vesileyle Resulullah'ın (sav) hadislerinin üzerinde yazılı olduğu fotoğraflar sergiliyoruz. Halkımızın ciddi bir teveccühü var. 24 Nisan Pazar günü saat 13.00`da tüm Müslüman halkımızı düzenleyeceğimiz Kutlu Doğum mitingine davet ediyoruz.” dedi.

Serginin Müslümanlar için çok faydalı olduğunu ifade eden Nuri Beyzüm isimli vatandaş, “Bu sergiyi yapanlardan Allah razı olsun. Burada Allah`ın isimlerini gördük, Hz Peygamberimize (sav) salavat getirmeyi gördük. Bu Müslümanlar için faydalı bir iştir. Bu tür etkinlikleri çok faydalı buluyorum ki bundan daha faydalı bir şey de olmaz ve bu vesileyle Müslümanlığı anlamayan anlar.” ifadelerini kullandı.

Enes Yaşakan isimli üniversite öğrencisi ise “Yapılan bu sergi toplumun ihtiyaçlarına derman olabilecek etkinliklerdir. Burada var olan hadisler toplumun selameti için birebirdir. Hadislerde buyurulduğu gibi müminlerin kardeş olması, komşusu açken kendisi tok olmaması gibi hadisler, toplumun en çok ihtiyacı olduğu noktalardır. Umarız ki bu toplumumuza yararlı olur. Umarım toplumumuz bundan bir nebze de olsa faydalanır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Yapılan etkinliklerin devamını beklediklerini belirten Erkan Karadağ isimli vatandaş da, “Bizler doğu ve batı bölgelerinde bir yozlaşma görüyoruz. Bu etkinliklerin devamını da inşallah diliyoruz. Bunun gibi etkinliklerin düzenlemesini daha sık bekliyoruz. Bu vesileyle etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

“Resulullah`ı tanımak bütün toplumun sıkıntısını giderecektir”

Cihan Özer isimli öğrenci ise “Bu hadislerin sergilenmesindeki amaç Resulullah`ın (sav) tanıtmaktır. Gerçekten Resulullah (sav) `ı tanımak bütün toplumun sıkıntısını giderecek bir yapıya sahiptir. Burada ‘müminler kardeştir, aranızda selamı yayın` gibi hadisler konu alınmıştır. Gerçekten bizim toplumda en çok ihtiyacımız olan hadislerdir. Resulullah`ın sözleri toplumumuzun tam bir ihtiyacıdır ve Resulullah`ın tanıyarak tüm sıkıntıları giderebiliriz." şeklinde konuştu.

Son olarak Ömer Erol ve Yılmaz Taşkır isimli gençler de şu ifadeleri kullandı: “Etkinliği çok güzel bulduk ve bu sergidekiler insanı imana yaklaştırıyor. Sergide iyiliği, temizliği ve dürüstlüğü hissettik. Sergiyi düzenleyenlerden Allah razı olsun.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 




















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir