• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli bölgelerden bir araya gelen STK başkanları ve milletvekillerinin başbakanlık bünyesi altında oluşturduğu '7 Renk Tek Yürek Platformu' Diyarbakır'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Hasan Turan'ın da aralarında bulunduğu platform üyeleri, operasyonların sona erdiği fakat kısmi sokağa çıkma yasağının olduğu Sur'a geldi. Heyet, Burada tarihi Ulu Camii'nde kıldıkları Cuma namazının ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

Yaşadıkları mağduriyetleri platform üyelerine anlatan Sur esnafı, mağduriyetlerinin çeşitli ortamlarda dile getirilmesini istedi.

Yaptıkları ziyaret hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 7 Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan, Diyarbakır'ın terör ile anılmasını istemediklerini ifade etti.

Ziyaretleri ile Anadolu'yu Diyarbakır ile buluşturmak istediklerini söyleyen 7 Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Erdoğan, "7 Renk Tek Yürek Platformu Türkiye'nin değişik vilayetlerine mensup İstanbul'da bulunan hemşerilerin oluşturduğu bir teşekküldür. Anadolu'yu Diyarbakır'la buluşturmak istedik. Dolayısıyla Anadolu'nun tamamı şuan Diyarbakır'dadır. Geçmişte 30 yıl süren büyük bir sıkıntı var. Bu bütün Türkiye'yi acıtıyor. Diyarbakır asla terörle anılacak bir şehir değil. Biz bütün Anadolu insanı olarak Diyarbakır'a geldik. İnşallah umuyoruz ve bekliyoruz ki buranın yarını daha güzel olacak. Bugün burada esnafın büyük dertlerini gördük. Bu sıkıntıları inşallah aşacağız. Bu toprakların terörle anılmasını istemiyoruz." dedi.

"Aynı milletin evlatları ve unsurlarıyız"

İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise  buraya gelme sebeplerinin dünyaya kardeşlik mesajı vermek olduğunu ifade etti. Turan, "Acı bir takım terör olayları yaşandı. Halkımız baya bir sıkıntı çekti. Bizim milletimiz büyük bir millettir. Geçmişte birçok badireler atlatmıştır, bu badireleri atlatacak, bu zor günleri de geri bırakacaktır. Küresel bir takım güçler, egemenler, sömürgeciler ve emperyalistler tarafından bölgemiz ateş çemberine çevrilmiş durumda. Buraya gelmesinin sebebi Diyarbakır'dan Diyarbakır başta olmak üzere bütün bölgeye, bütün Türkiye'ye ve bütün İslam dünyasına kardeşlik mesajı vermekti. Biz biriz beraberiz, birlikte Türkiye'yiz, hep beraber kardeşiz. Aynı milletin evlatları ve unsurlarıyız. Tabii milletin arasında kaos çıkarıp sonra milleti düşürüp, mezhep, meşrep savaşı çıkarmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Özgürlük ve hak mücadelesini verdiğini iddia edenlerin bölge halkına zarar verdiğini kaydeden Turan şöyle devam etti:

"Birbirimize düşmemiz sömürgecilerin işini kolaylaştırmaktadır"

"Bizim coğrafyada düşmanımız yok, kardeşlerimiz var. Bizim düşmanlarımız, bu coğrafyanın yer altı ve yer üstü zenginliklerine göz dikenlerdir. Bu coğrafya içerisinde etnik ve mezhebi temelli ayrılık çıkaranlar işte o göz dikenlere uşaklık yapmaktadır. Bunu hepimiz bileceğiz. Çünkü bizim birbirimize düşmemiz zaaf içerisinde bulunmamız sömürgecilere işini kolaylaştırmaktadır. Eğer sömürgecilere uşaklık yapmak istemiyorsak, onların gerçekten uşağı değilsek o zaman birbirimizle kavga etmeyeceğiz. Bugün 7 bölgenin sivil toplum örgütünün Diyarbakır'a gelip Sur'da alışveriş yapıp, Sur'daki kardeşleri ile beraber bayramlaşma günü gibi kucaklaşmasının mesajı budur. Biz kardeşiz. Türkiye'nin 78 milyonu hepimiz beraber yaşamız değil mi? Kız almışız kız vermişiz. Biz kardeşiz ve kardeşliğimiz arasına kimse giremez. Terörü dağlardan şehirlere indirenler bu millete iyilik yapmıyorlar. Bakın burada dükkânlar kapalı, esnaf iş yapamadığı zaman İstanbul'daki insanlar mı zarar görüyor? Karadeniz'deki insanlar mı zarar görüyor? İlk önce burada kalanlar zarar görüyor. İşsiz kalan aşsız kalan buradakiler oluyor. O zaman terör kime zarar veriyor? Özgürlük ve hak mücadelesini verdiğini iddia edenler esasında buraya zarar veriyor." (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge- İLKHA)

 














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir