• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
"Kutlu Doğum`da O`nu daha iyi anlamalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii`nde Cuma namazı eda edildi. Tarihi camiye aylar sonra ilk defa yoğun katılımın sağlanması dikkatlerden kaçmadı.

Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, Cuma hutbesinde Kutlu Doğum ayının önemine ve Müslümanların birlik içerisinde hareket etmesine değindi.

Kutlu Doğum ayında Hz Muhammed`in daha iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yapan Yağmur, Müslümanların, Hz Muhammed`in yaşantısını kendi hayatlarında tatbik etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

Hz Muhammed`in ümmetine bıraktığı kültür ve medeniyetin iyice bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Yağmur, “Eğer bu dünyanın saadetini ve selametini yakalamak istiyorsak, ahiret âleminde de Allah`ın rahmetine, merhametine duçar olmak istiyorsak Habibullah'ı iyi anlamamız lazım. Hayatımıza onun hayatını iyi tatbik etmemiz lazım. Bize miras olarak bıraktığı kültürü, medeniyeti iyi takip etmemiz lazım. Çünkü O âlemlere rahmet olarak gönderildi.” dedi.

“İslam`ı doğru yaşamış olsaydık tefrikaların, kan ve gözyaşının olması mümkün değildi”

İslam`ın doğru yaşanması takdirde kan ve gözyaşının olmayacağına vurgulayan Yağmur, “Coğrafyamızda ve genelde bütün İslam âleminde yaşanan sıkıntıların membaında bu yatmıyor mu? Eğer biz Hazreti Habibullah'ı anlasaydık, eğer İslam`ı doğru algılamış olsaydık, eğer Kur`an-ı doğru okumuş olsaydık, eğer Muhammed Aleyhisselamı doğru anlamış ve inanmış olsaydık bu coğrafyadaki tefrikaların, kan ve gözyaşının olması mümkün değildi. Çünkü İslam selamdır, barıştır. İman emanettir, emniyettir, güvendir. Çünkü tevhit ve vahdet Müslümanların birlik ve beraberliğini isteyen yegâne din ve inançtır.” ifadelerine yer verdi.

Yağmur, “Coğrafyamızda yaşanan sıkıntılara baktığımız zaman aklımıza şu geliyor. Acaba Resûlullah`ın bize miras olarak bıraktığı Din-i Mübin'e, sünnete ve Kur`an'a zıt hareket ederek cahiliye âdetini mi geri getiriyoruz? Biz İslam`ı gereği gibi algılamadığımız zaman, İslam`ı gereği gibi zihinlerimize nakşetmediğimiz zaman yanlış algılamalar meydana gelmektedir.” diye konuştu.

Beşeriyetin hastalığı olan ırkçılığın bir an evvel giderilmesi gerektiğini ifade eden Yağmur, “Irklarınızın, dillerinizin, renklerinizin farklı oluşu sizi birbirinize düşman etsin diye var edilmedi." dedi.

“Dilleri kullanarak homoluğu, LGBTİ`ciliği savunanlar bizi nerelere kadar götürecek?”

Diller üzerinden siyaset yaparak ve hareket ederek insanlığı sapıklığa ve sapkınlığa sürüklemenin, bu toplumu ifsada götüreceğini söyleyen Yağmur, hutbenin devamında ise şunları söyledi;  “Yıllarca şu memlekete farklı ideolojiler peşinden giderek insanları perişan eden düşünceler ve görüşler vardı. Ama bugün de dilleri kullanarak insanları imansızlaştırmak hangi vicdana sığar? Dilleri kullanarak homoluğu, LGBTİ`ciliği savunarak bizi nerelere kadar götürecek? Şu saydığım kelimelerin Kürtçesini veya anlayacağınız dille söylesem kıyamet kopacak. Ama gariban insanlar anlamadan insanları saptırarak, başka cihete götürerek Müslümanların vahdetini ve birliğini tahrif etmektedir. Onun için özümüz tevhittir, vahdettir. Bu eksende toparlanmak mecburiyetindeyiz.” (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir