• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
“Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ: ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Veysel Başar Hakkâri`de imam hatip okullarını ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

Hakkâri Valisi Yakup Canbolat`ı, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan`ı ve İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani`yi ziyaret ederek istişarelerde ve fikir alış verişinde bulundular. Yapılan görüşmelerde çalışmalar hakkında bilgi verilerek, imam hatip okullarının şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra kadroların da iyileştirilmesi ve niteliğin arttırılması üzerine istişareler yapıldı.

İMAM HATİPLİLER TEK ÇATIDA BULUŞACAK

Görüşmelerin ardından ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Başkan Yardımcısı Veysel Başar, Hakkâri`deki imam hatip öğrencilerini ve mensuplarını bir araya getirecek olan Hakkâri İmam Hatipliler Derneği`nin kuruluşuna katıldı.

İmam hatip okullarının daha nitelikli hale getirilmesi ve ailelerle birebir sağlıklı iletişimin sağlanması adına kurulan Hakkâri İmam Hatipliler Derneği, yapacağı çalışmalarla ve düzenleyeceği programlarla bölgedeki imam hatiplilerin sesi olacak.

“MÜSLÜMANLAR BİR BİNANIN TUĞLALARI GİBİDİR”

Kuruluş programının ardından Atatürk Kültür Merkezi`nde imam hatipli öğrencilerle buluşan Bekiroğlu, gençlik üzerine sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulundu.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı asla ümitsizliğe düşmemeleri gerektiğini vurgulayan Bekiroğlu, “Bu memleketin sizin gibi genç ve azimli yüreklere ihtiyacı var. Yaşanan olaylar hiçbir şekilde motivasyonunuzu, aşkınızı, şevkinizi azaltmasın. Aksine birliğinizi bütünlüğünüzü, azminizi daha da arttırsın.” diye konuştu.

Bekiroğlu, “Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir” hadisini hatırlatarak hiçbir zaman aralarına nifak girmeyeceğinin de altını çizdi.

Gençlerin ümmet bilinci ile kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini hatırlatan Genel Başkan Halit Bekiroğlu,  “Geleceğe dair hedeflerinizin başında tüm insanlığa, İslam coğrafyasına ve ülkemize hizmet etme aşkı olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Protokolün de hazır bulunduğu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen konferans, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.

Kaynak: ÖNDER

Bu haberler de ilginizi çekebilir