• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
"Hz Peygamber cahiliye toplumunu İslam toplumuna çevirdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Hz Muhammed'in cahiliye toplumunu İslam toplumuna çevirdiğini ve asırlarca sürecek bir toplumun temellerini inşa ettiğini belirtti.  Can, Bingöl'de düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi vererek bu yıl düzenlenecek etkinliklerin “Hz Peygamber, Tevhid Vahdet gelin birlik olalım” temasıyla yapılacağını belirtti.

Kutlu Doğum etkinlikleri Türkiye genelinde çok yoğun bir şekilde kutlandığını söyleyen İl Müftüsü Mecit Can, “Bilindiği gibi her sene Diyanet İşleri Başkanlığı ve bir takım sivil toplum kuruluşları tarafından çok yaygın bir şekilde Nisan ayında ülkemiz genelinde hatta dünyada Kutlu Doğum programları düzenleniyor. Bu programlar çerçevesinde Diyanet İşler Başkanlığı tarafından toplumuzun hassasiyetlerinin de dikkate alınarak, önemli bir konu belirliyor. Bu senede bu hassasiyetin gereği olarak, “Hz Peygamber, Tevhit Vahdet Gelin Birlik Olalım” alt başlığıyla bir tema seçildi. Basında da görüldüğü gibi Kutlu Doğum etkinlikleri Türkiye genelinde çok yoğun bir şekilde kutlanıyor.” dedi.

Can, Bingöl genelinde yaptığımız programlar son derece yoğun bir şekilde geçiyor. Bizim ana programımız bu ayın 18’nde Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi'nde bir panel şeklinde olacak. Bizim burada yapacağımız panelin konusu ‘Hz Peygamberin oluşturduğu Vahdet toplumu’ şeklinde olacaktır. Nasıl oldu da Hz Peygamber kısa bir sürede cahiliye toplumunu İslam toplumuna çevirdi. Müthiş ve asırlarca sürecek bir toplumun temellerini attı.” diye konuştu.

Bu yılki temanın "Gelin Birlik Olalım ‘Vahdet Tevhit’ olduğunu belirten daha sonra şöyle konuştu: "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Göremez bir konuşmasında,  'İslam, Selam ilişkisi ile Eman ve İman ilişkisini tam sağlıklı bir zemine oturtmadan bir tevhitten ve vahdetten söz etme imkânımız olmaz' diyordu. Dolayısıyla bu haftada bütün etkinliklerimizin ve bütün çalışmalarımızın tek bir amacı vardır. Oda Müslüman halkımızın tüm katmanlarıyla bu can alıcı problemlere yeniden dikkatlerini çekmektir. Biz Müslümanlar olarak nerde hata yaptık. Hatalarımızın telafisi için neler yapabiliriz ve bugün başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin adeta dengesi bozulmuş kan, gözyaşı deryasına dönmüştür. Bu bağlamda kan ve gözyaşı deryasına dönüşen İslam coğrafyası yaşanmakta olduğu bu sıkıntılı süreçten kurtulması için dua ile yetinmeyerek elden ne gelirse mutlaka bir şekilde Müslümanların dertleriyle ilgilenmeye gayret etmeliyiz."

Mevcut problemlerin giderilmesi konusunda katkı vermek için gayret edeceklerini vurgulayan Can,  “Bingül Müftülüğü olarak, bir hassasiyetimiz var. Genel manada Allah’a, Resulüne ve insanlara karşı bir sorumluluğumuz var. Bide ayrıca Bingöllülere karşı bir sorumluluğumuz var. Bu konuda sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Büyük şehirde yapılacak programların aynısını da inşallah ilimizde yapacağız. Bingöl halkının bizim için değil, Hz Peygamber için katkı ve katılım göstermelerini istiyoruz.  Sizlerin vesilesiyle tüm halkımızı davet ediyoruz. Başta ana programımız ve diğer programlarımız olmak üzere, inşallah Allah Resulünün sevgisinde ve sevgi ortamında birlik ve beraberliğimizi ifade edecek bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.(Nihat Kanat-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir