• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
"Engellilerle ilgili gelişmeler yeterli değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Engelliler Platformu, yarın saat 10.00’da yapacakları “Engellilerin Mesleki Eğitim Rehabilitasyonu ve İş Kur Projeleri” konulu panel ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Panel ile ilgili Batman’a gelen Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz ve Türkiye’nin diğer illerinden gelen engelli dernek başkanlarının katıldığı toplantıda Batman Engelliler Platformu Başkanı Abdullah Gezici, panelin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Ortadoğu’daki savaşların ve bölgedeki olayların engellilerin sayısını artırdığını belirtti.

Bireylerin doğduğu zaman eşit haklarla beraber doğduklarını ifade eden Çelebi, “Engelli, engelsiz dünyaya geldiği zaman bireyin; vatandaşlık, yaşama, eğitim, rehabilitasyon, ekmeğini kazanıp üretime katılmak bütün bireylerin hakkı olduğunu belirtmek istiyoruz. Son zamanlarda engellilerle ilgili ciddi gelişmeler olmakla beraber yeterli olmadığı düşüncesindeyiz. Bir konuyu yeterli gördüğünüz takdirde, orada artık kalkınmanın durma noktasına geldiğini ve kalkınmanın da devam etmeyeceği anlamına gelir.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Çelebi, şunları söyledi: “Engelli sayısına baktığınız zaman Güneydoğu’nun diğer bölgelerden daha fazla olduğunu görürsünüz. Çünkü farkındalık yeterince bu bölgelerde devreye girmemiştir. Doğuşta bütün bireylerin eşit doğduğunu, eşit haklara sahip olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Son zamanlarda eğime önem verildiyse de yeterli değil, fazlasını istiyoruz. Çünkü geçmişi tamamlamadığınız taktirde gelecekte yeterli olamazsınız. Eğer ki engelinizi eğitime katmadığınız taktirde istediğiniz kadar çalışın kalkınamazsınız. Ülkemizde yaklaşık yüzde 12,29’unun engellilerin var olduğunu devlet istatistiklerinde de ifade edilmektedir.” (M. Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir