• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Bireciklilerden DEDAŞ'a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşın tepkisini çekti. Bazı vatandaşlar evlerini uzun zaman kullanmamalarına rağmen yüksek fatura geldiğini belirterek DEDAŞ'a tepki gösterdi.

Yurtdışında yaşayan Salih Kurtoğlu, “Burada olmadığıma rağmen evime 200 TL elektrik faturası geldi. Bu neyin nesidir anlamadım. DEDAŞ’a itiraz dilekçesi verdim. Devlet büyükleri bu duruma el atsınlar.” dedi.

DEDAŞ'ı hırsızlıkla suçlayan Salih Tarhan ise 30 TL ile 40 TL arası gelen faturaların, tüketim aynı olmasına rağmen 150 TL'ye kadar çıktığını ileri sürdü.

Tarhan, "Elektrik kurumunun özelleşmesiyle vatandaşlar soyuluyor. İtiraz ettik itirazlarımıza cevap alamıyoruz. 'Borcunuzu vermezseniz elektriğinizi keseceğiz' diyorlar. İtiraz dilekçeniz 3 ile 4 ay arası sürecek deniliyor. İkinci fatura geldiğinde yine yüksek geliyor. Resmen soyuluyoruz. Madem yanlış bir işlem olmadığını söylüyorlar. Neden Birecik’te bin 500 ile 2 bin kişi itiraz dilekçesi veriyor bunun cevabını versinler." dedi.

Saha mahallesinde ikamet eden Hamza Güneş de tepkisini şöyle dile getirdi:  "Her ay 30-40 TL arası gelen faturalarımız 70 ile 75 TL arası gelmeye başladı. Yetkililere sesleniyorum lütfen bu işe bir çare bulun. Her evden 25 ile 30 TL fazla para alıyorlar. Böyle yaparak bizi kaçak elektrik kullanmaya teşvik ediyorlar.  Niyetiniz bizi soymak mı? Anlamıyorum yazık günah değil mi bu millet parayı yerde mi buluyor. Yetkililere sesleniyoruz lütfen bu işe bir çare bulsunlar."

DEDAŞ çalışanlarının evine elektriği kesmek için geldiklerini söyleyen Mücahit Güneş, çalışanların kendisine, "200 TL’nin üzerinde ödemediğiniz fatura olduğundan elektriğiniz bir aydır kesik olarak görünüyor" dediklerini aktardı. Durumdan haberinin olmadığını çalışanlara söylediğini belirten Güneş, "Elektriğimizin kesildiğinden haberimiz olmadı. Mührümüz üzerinde, zaten elektriği de kullanıyoruz. Görevliler bana 'DEDAŞ’a gidin bunun nedenini öğrenin' dedi. Elektriğimiz kesilmediği halde bir aydır kesik olarak göründüğünü bana söylediler. Bu yüzden faturama 135 TL ceza kesmişler. Ben de bu faturaya itiraz ettikten hemen sonra DEDAŞ çalışanları buradaki mührü söküp almışlar bu olayı komşularım da görmüşler. Aslında bu ceza değil soygunculuktur. Dolandırıcılık resmi oldu. Halkı resmen soyuyorlar.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir