• DOLAR 32.534
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2432.041
  • ...
Büro Memur-Sen'den 4/C'lilere kadro talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl iki defa yapılmakta olan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarının ilkinin yapılacağını belirten Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, kurul önüne çözüm bekleyen birçok sorunun getirileceğini ifade etti.

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, “Bu sorunlardan biri de 4/C statüsünde çalışanların kadroya geçirilmeleri konusu öncelikli Gündem maddelerinden biri olacaktır. Memur-Sen olarak 2015 te imzalanan Toplu Sözleşmenin 37. Maddesi ile karar altına alınan 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi konusunda adım atıldığını ancak Maliye Bakanlığı ve Hükümetin henüz gereğini yapmadığını görmekteyiz. “ diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da bu konuda görev alarak imza altına alınan hükümleri derhal uygulanmasını isteyen Unat, “Taşeronda çalıştırılan yaklaşık 700 bin işçiye kadroya geçirileceği müjdesi verilmişti. Bu haber biz sendikacıları ziyadesiyle memnun etmiştir. Ancak; daha önce yıllarca Devletin kadrolu işçisi olarak çalıştırılan 4/C’lilerin, özelleştirme sonucunda işyerleri kapatılmış, kadroları ellerinden alınmış olan bu arkadaşlarımız kadrolu iken halen görev tanımı tam olarak yapılamayan kamu kurumlarında 4/C statüsünde çeşitli kamu kurumlarına dağıtılmış ve mağdur edilmişlerdir. Bu mağduriyet giderilmeden taşeron işçilerinin kadroya alınması Anayasamızın eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı gibi hukuk devletinin hakkaniyet ilkesiyle de bağdaşmamaktadır. Memur-Sen olarak yıllardan beri 4/C’li çalışanlarımız için birçok kazanım elde ettik. Ancak bu yetmez dedik, bu arkadaşlarımızın kadroları geciktirilmeden biran önce verilmedir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir