• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Yasin Börü davası 18 Nisan`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesiyle ilgili davanın 5`inci duruşması, 18 Nisan Pazartesi günü Ankara 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülecek. Davaya siyasi parti temsilcileri ve STK`lar başta olmak üzere Türkiye`nin dört bir tarafından katılım bekleniyor. Davayı yakından takip eden STK`lardan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Eşin, davanın önemi hakkında yaptığı açıklamada, insanlık tarihinde az rastlanan vahşetin yargılandığı bu davanın her aşaması şeffaf, adil ve kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir şekilde olması gerektiğini vurguladı.

Davanın üstü örtülmek mi isteniyor?

4. duruşmada alınan kararla 18 Nisan`da görülecek 5. duruşmanın kapalı yapılmasının istenmesi, olay günü Emniyetten istenen MOBESE kayıtlarının silinmiş cevabının gelmesi, haklı olarak ‘Acaba dava kapattırılmak, üstü örtülmek mi isteniyor?` sorularını akıllara  getirdiğini söyleyen Eşin, “Güvenlik noktasında zafiyetler var ise bu mahkemenin tasarruf ve sorumluluğundadır. Mahkeme gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Bu zafiyet, mağdur yakınlarının ve yargılamaya şahitlik etmek isteyen vicdan sahibi insanların salona alınmamasıyla örtbas edilmemelidir.” diye konuştu.

Mahkeme üzerine düşeni yapmalıdır

Emniyette olay gününe ait görüntülerin silinmiş olmasının tam bir skandal olduğuna değinen Eşin konuşmasının devamında; “Bunun üzerine gidilerek görüntülerin mahkemeye getirilmesi, silinmişse ihmali olanlar hakkında da gerekli işlemler ivedilikle yapılmalıdır. Ortada bir vahşet var, kamera kayıtları var, gizli tanıkların ve olaydan yaralı kurtulanların ifadeleri ve teşhisleri var. Failler, azmettirenler ayan beyan ortadadır. Mahkeme adil yargılama yönünde üzerine düşeni yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yasin Börü davası Başbağlar davası gibi sahipsiz kalmamalı

Toplumun bütün kesimlerini davaya sahip çıkmaya çağıran Eşin; “Önceki duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmada da hukukçuları, siyasetçileri, STK temsilcileri ve tüm halkımızın bu haklı davaya sahip çıkmalarını istiyoruz. İnşallah 18 Nisan`da Ankara`da olacağız. Bu dava bir Başbağlar davası gibi sahipsiz kalmamalı, üstü örtülmemelidir. Yasin Börü davası salt bir yapıya da mal edilmemeli ve böyle görülmemelidir. Haklı davaya tüm Müslümanlar ve vicdan sahibi insanlar sahip çıkmalı ve failler hak ettikleri cezayı almalı ki, bu topraklarda bir daha böyle vahşetlere cesaret edilmesin.” Şeklinde konuştu.  (M.Tahir Özsoy/Ahmet Karakaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir