• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Vahdet ve kardeşlik İslam`dadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gaziantep İl Müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” temalı düzenlenen Kutlu Doğum programında, Vahdet ve kardeşliğin İslam`da olduğu vurgulandı.

Gaziantep Şehitkamil Kongre merkezinde düzenlenen Kutlu Doğum programına Gaziantep Vali Vekili Halil Uyumaz, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Şehmus Demir, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, İlçe Müftüleri, Camii imamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayanların yoğun katılım gösterdiği program, Musa Bilir Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, program Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik`in açılış konuşması ile devam etti.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftasının temasının 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' olarak belirlendiğini belirten Çelik, vahdet ve kardeşliğin İslam`da olduğunu vurgulayarak, “Vahdet ve kardeşlik bu gün çok muhtaç olduğumuz iki önemli mirastır. Vahdet İslam kardeşliğindedir. Adalet olmadan kardeşlik olmaz. Kardeşlik olmadan vahdet olmaz.” dedi.

Çelik, “Dış mihraklar ve emperyalist güçler sürekli bizim birliğimizi hedef alan vuruşlar yapıyorlarsa, birliğimizi daha da güçlendirmemiz üzerimize hem devlet, hem millet ve hem de şahıs ve fert olarak hepimizin sorumluluğudur. Ben haftamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin o övülmüş örnek hayatından kendi hayatımıza güzellikler kazandırmamız gerektiğini söyleyen Çelik, “30 yılı aşkın bir süreden bu yana Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid Kandilini Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktadır. Peygamber Efendimizi anmak ve O`nun övülmüş örnek hayatından hayatımıza güzellik kazandırmak, hayatımıza erdem ve değer katmak üzere çeşitli sosyo-kültürel etkinliklerle kutlamaktadır. Biz de bu çerçevede bu sene önceki yıllarda olduğu gibi bir seri programlar yaptık. Gaziantep ve Gazianteplilerle beraber bu programları icra etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum haftasına yönelik hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam eden program, daha sonra Ali Ortapınar`ın şefliğinde seslendirilen ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Şehmus Demir ise konuşmasında, Asrı saadet döneminden önceki cahiliye döneminde yaşanan zulüm ve düşmanlıklardan örnekler verdi.

Program KAGEM ile işbirliği içerisinde Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan Şehitkamil`e bağlı Liseler arası Siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni ve hediye takdimiyle son buldu.

Müftü Çelik, program sonunda katılımcılara gül dağıttı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 










 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir