• DOLAR 32.56
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2434.83
  • ...
PKK`lılar okul ve diyaliz merkezi yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK mensuplarının ateşe verdiği Atatürk Lisesi, Fatih Sultan Mehmet ilköğretim Okulu ve Diyaliz Ünitesini büyük oranda hasar gördü. İlçede PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

Özellikle Fırat, Dicle, Yenişehir, Abdulkadir Paşa ve Kışla mahallelerinde yoğunlaşan operasyonda güvenlik güçleri ile PKK mensupları arasında yoğun çatışmalar oluyor.
Söz konusu mahallelerde PKK`lılarca aralıksız mücadele eden güvenlik güçleri, onlara sık sık "teslim olun" çağrısı yapıyor. PKK`lılar ise gizlendikleri yapıların duvarlarında açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş ediyor.

PKK`lılar "karargah" gibi kullandıkları okul, ev ve iş yerleri gibi yapılara da zarar veriyor.

Örgüt üyeleri üs gibi kullandıktan sonra kaçarken ateşe verdiği Fatih Sultan Mehmet ilköğretim Okulu, Atatürk Lisesi ile Diayliz Ünitesinin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi.

Okuldaki masa, sandalye ve sıraların PKK`lılarca siper olarak kullanıldığı görüldü. Diyaliz ünitesindeki tüm cihazlar kullanılmaz hale getirildi. Tahrip edilen malzemeler güvenlik güçlerince toplanarak güvenli bir alana alındı. Okul ve ünitenin yaklaşık 200 metre ilerisinde çatışmalar sürerken, okul ve çevresinde bulunan evlerdeki tahribat çatışmaların şiddetini gözler önüne seriyor.

AA/DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir