• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Sıpran Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Hani ilçesi Sergen (Sıpran) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ile il, ilçe, köy ve mahallelerde Müslümanları bir araya getiren ve Hz. Peygamberi (sav) anlama ve yaşatma adına çalışmalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl da düzenlediği etkinliklerle Hz. Peygamber`i anlatmaya devam ediyor.

Sergen (Sıpran) köyünde düzenlenen etkinlik başlamadan önce gelen misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinliğe kadın, erkek, genç ve yaşlı birçok Peygamber sevdalısı katılırken, etkinlik alanında dalgalanan tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.

Saat 14.00`da Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan Kürtçe mevlit ile devam etti. Program esnasında çocuklara meyve suyu ve kek gibi bazı ikramlarda bulunuldu.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, Özlem Ajans sanatçıları Derviş Madsor ve Yakup Çiftçi ile Gürbüz Kız Çocuk İlahi Grubu ilahiler seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Molla Ahmet İşnel, Müslümanların imanlarının ciddi bir şekilde tehlike altında olduğunu, kurtuluşun ise Hz. Muhammed`in sünnetine bağlanmakla olacağını belirtti.

Müslümanların birbirlerini sevmekle yükümlü olduğunu dile getiren İşnel, “Bugün imamınız ciddi bir şekilde tehlikededir. Bizim tek kurtuluşumuz Peygamberin sünnetidir. Biz Müslümanlar birbirimizi sevmek zorundayız. Bugün başımıza gelen bütün sıkıntıların kaynağı, toplum olarak birbirimizden yüz çevirmemizdir. Oysa iman edenler kardeştir fermanı ile hareket etmek zorundayız.” dedi.

Hazreti Peygamberin (sav) Müslümanların birlik olmasını emrettiğine dikkat çektiğini ifade eden İşnel, günümüzde Müslümanların zulüm altında olmasının ve katliamlara maruz kalmasının tefrikadan kaynaklandığını vurguladı.

İslam ümmetinin birlik halinde hareket ederek tüm zorluklara göğüs gerebileceğini belirten İşnel, “Allah Resulü (sav) ahir zamana işaret ederek, aramızda ayrılıkların olacağını bize haber vermiş ve buna karşılık bizim de birlik olmamıza dikkat etmemiz gerektiği uyarısında bulunmuştur. Bugün dünya genelinde Müslümanların katledilmesi azlıktan ve kuvvetsizlikten dolayı değil, ümmette belirgin hastalık olan ayrılıktır.  Müslümanlar olarak yekvücut olmamız lazım. Bir kardeşimizin tırnağına bir şey olursa bizim de o acıyı hissetmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği, konuşmaların ardından seslendirilen ilahilerle devam etti.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (Emrah Deniz-İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir