• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Siirt`te Kutlu Doğum münasebetiyle şiir yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Ortaöğretim kurumları arasında Hz Muhammed'i (sav) konu edinen şiirleri güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Siirt Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Ensar Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, içinde bulunan haftanın çok iyi bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirterek, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin hayatını, örnek ahlakını her zaman örnek almamız gerekir.” dedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Vali Tutulmaz, "Bu yılki kutlu doğum etkinliklerinde 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' teması ve 'İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım!' çağrısı etrafında kutlu doğumu hep birlikte idrak ediyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra Şiir okuma yarışmasında ilk ona giren ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan değerlendirmede, ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirildi.

Veysel Karan-i Ortaokulunda okuyan Şan Eryem adlı engelli öğrencinin okuduğu şiir salonda büyük bir beğeni toplayarak, duygulu anlar yaşattı.

Şiir okuma yarışmasında birinci olan yarışmacıya bin TL ve kitap seti, ikinci olan yarışmacıya 600 TL ve kitap seti, üçüncü olan yarışmacıya da 300 TL ve kitap seti, diğer 7 yarışmacıya da 200'er TL ile çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir