• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu tarafından Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğumuna yönelik etkinlik düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bağlar Gençlik Merkezi`nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

Hafız Abdurrahman Almaz`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Özgün yaptı.

Hz Muhammed`in sadece Müslümanlar için değil, tüm insanlık için örnek teşkil eden bir model olduğunu belirten Özgün, Allah sevgisinin, Resûlullah`a tabi olmakla kazanılabileceğini söyledi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, zulmün ve küfrün haddi aştığı bir dönemde tüm âleme güneş gibi doğan Allah Resulünün doğumunu kutlamak üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

Günümüzde insanlığın ıstırap içerisinde kıvranmasının en önemli sebeplerinden birinin, insanlığın Hz Muhammed`in sünnetinden uzaklaşmasından kaynaklandığını dile getiren Aslan, “Bugün bütün dünya insanlığının ıstırabının giderilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi Allah Resulünün hayatının, yetiştirdiğimiz bütün evlatlarımıza ve bütün gençlerimize model olarak, örnek olarak anlamaktan geçmektedir. Eğer bir toplum, bir millet Allah Resulünün ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız` düsturunu yaşarsa o toplumda ne bir kavga olur, ne bir cinayet işlenir.” dedi.

Toplumun geleceğinin gençlere emanet edildiğini sözlerine ekleyen Aslan, gençlere ve çocuklara her şeyden önce insan sevgisini öğretmek gerektiğini vurguladı.

Kutlu Doğum etkinliği, kız öğrencilerin seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve İngilizce ilahilerle devam etti.

Öğrencilerin mevlid-i şerif ve şiir okuduğu etkinlikte, Özlem Ajans Sanatçısı Mahfuz Aktekin Hazreti Muhammed üzerine bestelenmiş ezgileri seslendirdi.

Etkinlik, yapılan kapanış duası ile sona erdi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir