• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Konuşarak Öğren Müthiş Bir İngilizce Deneyimi Sunuyor! Hazır mısınız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya`da evrensel bir dil olarak kabul edilen ingilizceyi öğrenmede birçok farklı yöntem kullanılır. Her ülke globalleşen yeni dünya düzeninde, vatandaşlarına ingilizceyi öğretmeye çalışır. Ülkemizde de çocuk yaşlarından itibaren her bireye ingilizce eğtimi verilir. Belirli bir eğitim seviyesine kadar mecburi olarak verilen bu eğitimler yeterli olmamaktadır. Özellikle bireyler lisans eğitimleri sırasında ve sonrasında kendileri için gerekli eğitimi farklı yöntemlerle almaya çalışırlar. Özellikle iş ve çalışma hayatında gerekli olan ingilizce, okullarda, özel kurumlarda ve internet ortamında bir program dahilinde verilmektedir. Bu yöntemlerin tercihinde kişilerin nakit ve vakit durumları önemli bir etken olmaktadır. Ancak en kolay ingilizce öğrenme yolunun konuşarak öğren yöntemi olduğu bilinmektedir.

Bireyler farklı sebeplerden ve tercihlerden dolayı birçok farklı yöntemi tercih edebilmektedirler. Bu noktada önemli olan alınan yada verilen eğitimin mantığıdır. Ülkemizde maalesef ezberci bir eğitim sistemi hakimdir. Bu bir kültür haline gelmiş ve diğer kurumlarda da bu kadar olmasada yine teorik eğitimler daha fazla olmaktadır. Bu durumda öğrencinin başarı oranıda çok yüksek seviyelere ulaşamamaktadır. Öğrenciler aldıkları eğitimlerle kendilerinde belirli bir seviye oluşturmaktadırlar. Ancak pratik konusunda, yani konuşma noktasına geldiklerinde önemli sıkıntılar yaşamaktadırlar. Buna neden olan etkense, verilen eğitimlerin pratikten uzak ve teorik olmasıdır. İster özel bir kursdan eğitim alın, istersenizde online olarak internet üzerinden eğitim alın. Mutlaka ve mutlaka konuşma yönünde daha fazla kendinizi zorlayın. Eğitim süreçlerinde kendinizi sürekli test edin. Yazılı ve sözlü sınavlarla kendi seviyenizi görün. Kurumların yaptıkları ingilizce gramer özet konu anlatımı testlerini kendiniz yapabilirsiniz. Kitaplara ve aldığınız notlara bağımlı kalmayın. Bir bebeği düşünün. Genel olarak 2-3 yaşlarında çok rahat kendi dilini konuşabilir bir seviyeye ulaşmaktadır. Bu nasıl oluyor peki? Anne ve babalar bu bebeğe yazılı Türkçe eğitimi mi veriyorlar. Tabiki de hayır. Bebek çevresinden duydukları ile öğreniyor. Sizde ingilizce öğrenirken dinleyin. Zaman zaman izleyin. Kulağınızı bu dile ve aksanına alıştırın. Görsel meteryalleri bolca kullanın. Sesli videoları sık sık dinleyin. Bu bir süreç olacaktır. Bir süre sonra kulağınız bazı kelimelere ve konuşma yapılarına alışacak ve kendiliğinizden konuşmaya başladığınızı fark edeceksiniz. Eğer çevrenizde ingilizce öğrenmeye çalışan arkadaşlarınız varsa bu durumu mutlaka değerlendirin. Onuda teşvik edin. Beraber birbirinizi zorlayın. Sürekli ingilizce konuşmalar yapmaya çalışın. Bu ortamı kendiniz yaratın. Bu sizin ingilizce seviyenize önemli bir katkı sağlayacaktır.

İngilizce öğrenmenin bir sabır işi olduğunu, bir süreç olduğunu asla unutmayın. Bu konuda kendi çabalarınız önemlidir. Ancak özel kurumlardan da maddi imkanlarınız doğrultusunda mutlaka destek isteyin. Eğitimlerine katılın. Hatta imkanınız varsa bir süre gidin yurt dışında yaşayın. Bu alanda yaptığınız yatırımlar size mutlaka kazanç olarak geri dönecektir. İsteyin ve çok çalışın. http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-kendini-tanitma/ linkini tıklayarak, İngilizce kendini tanıtma, ve daha birçok İngilizce kaynaktan faydalanma imkanınız var. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir