• DOLAR 32.431
  • EURO 34.454
  • ALTIN 2487.222
  • ...
STK`lardan Kutlu Doğum etkinliğine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet Sen, İhya Der ve Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu 17 Nisan Pazar günü Newroz Miting alanında yapılacak olan “Vahdet Ve Kardeşlik Peygamberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliğine destek verdiklerini belirttiler.

Hz. Muhammed`in sadece yılın bir gününde anılmaması gerektiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdurrahman Ergin, Peygamberi hayatın her anında ve alanında anlamak gerektiğini söyledi.

İnsanların Hz Muhammed'in yaşantısını kendi hayatlarına tatbik etmelerini ve O'nun ahlakıyla ahlaklanmaları gerektiğini ifade ederek Ergin, “Hz. Muhammed gelmeden önce her türlü zulüm ve kötülük vardı ancak o geldikten sonra yeni bir medeniyet ortaya çıkmıştır.” dedi.

“Kutlu Doğum`ların zulüm altındaki coğrafyalara su serpmesini temenni ediyoruz”

Kutlu Doğum`un bölgeye ve Türkiye'ye huzur getirmesini, İslam'dan habersiz olanların İslam'la tanışmalarına vesile olmasını dileyen Ergin, “Tarih boyunca Müslümanlar, davet faaliyetini yürütmüşlerdir. İslam`ı yaşamak gibi yaşatmak da önemlidir. Bu Kutlu Doğum`ların zulüm altında olan coğrafyalara da su serpmesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

“Her Müslüman, ‘Ben Peygamberi seviyorum` diyebilmeli”

Hayatın her anında Hz. Muhammed`in anlaşılması ve yaşanması gerektiğini vurgulayan Diyanet Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, Kutlu Doğum haftalarının buna vesile olması yönünden önemli olduğunu belirterek, “Her Müslüman, ‘Ben Peygamberi seviyorum` diyebilmeli ve onun getirdiği yaşam biçimini de hayatına katabilmeli.” şeklinde konuştu.

Pazar günü Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğini desteklediğini söyleyen Evsen, “Tüm Müslümanlar, bu etkinliklere gitmeli. Bu onun için bir görev olmalı. Hele ki, çatışmalı ortam sonrasından birlik, beraberlik, kardeşlik, tevhit konulu Kutlu Doğumlar çok değerlidir. Halk o gün orada olmalı.” ifadelerini kullandı.

17 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan Kutlu Doğuma tüm üye ve gönüllüleri ile eşlik edeceklerini ifade eden İhya Der Başkanı Muzaffer Beber, “Kutlu Doğumlar her ne kadar gayri İslami çevreler tarafından engellenmek istense de, halkımız her ne kadar Resulullah`ın mübarek Kutlu Doğum`unda uzaklaştırılmak istense de Allah`ın izniyle Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenecek ve halk bu oyunu bozacaktır. Peygamber Sevdalıları başta olmak üzere tüm Müslümanlar, canla başla çalışıyor. Bu kapsamda Peygamberin hayatını anlatan kitaplar ve broşürler de dağıtılıyor. Biz de üye ve gönüllülerimizle bu kampanyaya destek oluyoruz. Peygamber âşıkları olarak meydanları dolduracağız.” dedi.

“Kutlu Doğum tüm İslam alemi için onur ve iftihar kaynağıdır”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir, “Peygamberimiz Hz Muhammed`in yüklendiği evrensel mesaj, bulunduğu çağı ışık ve nur ile donatmıştır. Karanlıklar içerisinde bocalayan Mekke müşrik toplumunu 23 yıl gibi kısa bir sürede Yüce Allah`ın vahyinin gereği olarak tüm insanlık âlemine saadet devri olarak örnek bir nesil oluşturmuştur.” diye konuştu.

Gökdemir, “Miladi olarak Nisan ayına tekabül eden bu Kutlu Doğum yeryüzündeki tüm insanlık ve İslam alemi için onur ve iftihar kaynağıdır. İnsanlık geçen zaman süreci içerisinde İlahi misyona aykırı olarak yitirdiği yüce değerleri, ancak Hz. Muhammed`in gösterdiği istikamete yöneldiği zaman tekrar kazanacaktır. Tüm ülkemizde ve özelikle İlimizde yüce Peygamberimizin veladetine gösterilen yoğun ilgi ve alaka halkımızın gönlünde Peygamber sevgisinin ve bağlılığının ne derece yer ettiğinin göstergesidir. Bu sevgi ve bağlılık teveccühü gün geçtikçe artmaktadır.” şeklinde konuştu.

İlim-Der Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf da “Peygamber ve Sahabeler şehrinde Müslüman halkın gönlünde taht kuran Peygamber sevdasının tecellisi için, tüm Diyarbakır halkını 17 Nisan Pazar günü saat 13.00`de newroz alanında düzenlenecek olan 'Vahdet Ve Kardeşlik Peygamberi Hz Muhammed (sav)` adlı Kutlu Doğum programına çağırıyoruz." dedi.  (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

 
















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir