• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Diyarbakır halkı peygamber sevdasıyla anılmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla cadde, sokak ve iş yerleri asılan afiş ve pankartlarla Hazreti Muhammed'e atfen yazılan güzel sözlerle donatılırken, vatandaşlar kentin PKK'nin saldırılarıyla değil, peygamber ve sahabelere duyulan sevgiyle ön plana çıkmasını istiyor.

Diyarbakırlı vatandaşlar, nisan ayı içerisinde yer alan ve Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle,  PKK'nin yarattığı travmayı atlatmak istiyor, yaşanan çatışmaların etkisini unutmaya çalışıyor.

Kentte, Peygamber Sevdalıları Platformu'nca 17 Nisan'da Nevruz Parkı'nda düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği heyecanı yaşanırken, hafta dolayısıyla cadde, sokak ve iş yerlerine asılan afiş ve pankartlarda Hazreti Muhammed'e atfen yazılan güzel sözlerle de kent donatıldı.

"Bunların hedefi Diyarbakır'ın dindar neslini bozmaktır"

Sur ilçesinde esnaf olan Süleyman Büğüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'ye tepki göstererek, Diyarbakırlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi dindar bir nesil istediklerini söyledi.

"HDP eğer halkı düşünseydi, bu 5 ay içerisinde halkın yanında olurdu. Bunların hedefi Diyarbakır'ın dindar neslini bozmaktır. Burada Müslümanlar olduğu sürece burası İslam olarak kalacak." diyen Süleyman Büğüm, Diyarbakır'ın İslam diyarı olduğunu ve PKK'nin halkı düşünmediğini de kaydetti.

"Bunlar Kürt ideolojisi değil, komünist ideolojisidir"

Diyarbakır'da Kutlu Doğum etkinliklerinin yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren cami imamı İdris El ise PKK'nin kendilerine yaşattıkları mağduriyetleri anlattı.

PKK'nin yıllardır halka zulmettiğini anlatan El, şöyle devam etti:

"PKK, halkın malına ve namusuna tecavüz etti. Bunlar Kürt ideolojisi değil, komünist ideolojisidir. HDP Kürt mücadelesi verdiğini söylüyor, ama gidip batıda komünistlerle birleşti. Maalesef bu Kürt milliyetçiliği yaptığını söyleyenler bizi huzurumuzdan, evimizden, namusumuzdan ve dinimizden ettiler. Allah hakkımızı onlara bırakmasın."

Bu haberler de ilginizi çekebilir