• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Başsavcılıktan cezaevi içi infazla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgecan Aslan'ın katillerine yönelik Adana Kürkçüler Cezaevi’nde gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili bilinmeyenleri basınla paylaştı. Saldırıda yaralıların uzun süre odada beklediği ve saldırıyı gerçekleştiren hükümlünün, maktulün bulunduğu odaya girdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda, 11 Nisan'da gerçekleştirilen silahlı saldırıda, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken'in öldürüldüğü, babası Necmettin Altındöken'in de yaralandığı anımsatıldı.

Saldırının detaylarıyla anlatıldığı açıklamada, olayın ceza infaz kurumunun B bloğunda bulunan hükümlü G.A. ve tutuklu F.Y'nin spor salonuna götürüldüğü sırada gerçekleştiği belirtildi.

“Mazgaldan ateş edilmiş”

Savcılık açıklamasında yer alan olay anı şöyle paylaşıldı: “Olayla ilgili olarak alınan ifadeler, toplanan deliller ile detaylı bir şekilde yapılan araştırma ve inceleme sonucunda; G.A’nın, daha önce üzerine sakladığı silahı çıkarıp iki personeli spor salonu giriş koridoruna kapattığı, koşarak maktul Ahmet Suphi Altındöken’in odasının olduğu koridora yöneldiği ve koridorun sonunda bulunan odanın mazgalından ateş etmek suretiyle her iki hüküm özlüyü yaraladığı anlaşılmıştır.”

Olayı haber alan ceza infaz kurumu ani müdahale ekibinin eylemden yaklaşık 4 dakika sonra olayda kullanılan silahı hükümlü G.A’dan alındığı belirtilen açıklamada, “Yaralı Ahmet Suphi Altındöken ile Necmettin Altındöken’in vakit kaybetmeksizin ilk olarak ceza infaz kurumundaki revire, ardından da görevliler tarafından olay yerine çağrılan 112 Acil Servis görevlilerince hastaneye sevklerinin sağlandığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla yaralıların uzun süre odada beklediği ve saldırıyı gerçekleştiren hükümlünün maktulün bulunduğu odaya girdiği şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”denildi.

“Saldırıyla ilgili 6 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklandı”

Saldırgan ve yardım yataklık edenler hakkında da bilgiler verilen açıklamada, “Olayı gerçekleştiren, azmettiren, olayda kullanılan silahın ceza infaz kurumuna sokulmasında yardımcı olduğu belirlenen, suç grubu olarak eyleme destek veren biri infaz koruma memuru olmak üzere 6 şüphelinin  ‘Tasarlayarak öldürme’ ve ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır.”ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığınca bir müfettiş ile 2 cezaevi kontrolörü görevlendirildiği kaydedilen açıklamanın sonunda, “Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca da olaya ilişkin yürütülen adli soruşturma çok yönlü olarak titizlikle sürdürülmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari yönden başlatılan soruşturmanın selameti bakımından, görevlerinin başında kalmaları sakıncalı görüldüğünden ceza infaz kurumu müdürü ve ikinci müdürü tedbiren görevden uzaklaştırılmış, 3 personel de olayda kusur ve etkileri olduğu değerlendirildiğinden açığa alınmıştır. İdari olarak ayrıca eyleme doğrudan katılanlar dışında, ihmali bulunanlar hakkında da detaylı inceleme ve soruşturma devam etmektedir.”denildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir