• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Kız çocukları Kutlu Doğum etkinliklerine renk katıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yüz binlerin katılımıyla birçok şehir, ilçe, belde ve köyde düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri büyük bir coşku ile devam ediyor. Kutlu Doğum etkinliklerinde Peygamber Efendimiz üzerine söyledikleri ilahi ve şiirlerle göz dolduran minik kız çocukları, etkinliklerde yaşadıkları duyguları dişle getirdiler.

Kutlu Doğum etkinliklerinde yaşadıkları duygunun çok farklı olduğunu dile getiren küçük kızlar, Hz Muhammed`in üzerine bestelenen ilahi, ezgi ve şiirleri söylemekten çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Bu yıl Gaziantep`te düzenlenen etkinliklerde Peygamber Efendimizi konu alan “Kırk yaşındasın” şiirini okuyan Gizem Kılıç, etkinliklerde katılımcılara duygu dolu anlar yaşatırken, kendisinin de şiiri okurken duygu dolu anlar yaşadığını söyledi.

Kutlu Doğum etkinliğine katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Kılıç, “Kutlu Doğum etkinliklerini çok güzel buluyorum. İlahiler söylerken heyecanlanıyorum. Bu programlar çok güzel. Söylediğimiz ilahileri herkesin dinlemesi, salavatlar getirmesi ve bizlere eşlik etmeleri bizi çok sevindiriyor. Bu tür programlara herkesin katkısının olmasını istiyorum. Peygamber efendimizi çok seviyorum. Özellikle bu yıl seslendirdiğim ‘Kırk yaşındasın` şiirini okumak benim için çok önemliydi.” dedi.

İlahi söylemenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Sema Nur Ezer, “İnsanları ilahilerle coşturmak çok güzel bir duygu. İnsanlara bu coşkuyu yaşatmak gerçekten güzel bir duygu ve ilahiler esnasında tevhit bayraklarının dalgalanması, bu alanları doldurması ve katılımcıların sıcağın altında beklemeleri çok güzel. Özellikle peygamberimize salat ve selam getirilmesi daha bir güzel oluyor. Peygamberimiz üzerine ilahi söylemek çok güzel oluyor.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların Kutlu Doğum etkinliklerine katılmasını isteyen Sena Nur Kurt ise “Peygamber Efendimizi çok seviyorum. Bir de ilahi söylerken çok büyük bir haz ve heyecan duyuyorum. Bu yaptığımızın bir tebliğ olduğuna inanıyorum. Herkesin bu tür programlara katılmasını istiyorum. Tabi bu etkinliklerde ilahi söylemek insana çok güzel bir motivasyon katıyor.” şeklinde konuştu.

Nisa Eren isimli kız çocuğuysa şunları söyledi: “Kutlu Doğum etkinliklerinde ilahi söylerken çok mutlu oluyorum. Peygamber Efendimiz için ilahi söylerken çok heyecanlanıyorum. Bu etkinlikler bize güzel şeyler katıyor. Özellikle söylediğimiz ilahilere katılımcıların da eşlik etmeleri bizi daha çok sevindiriyor.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir