• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
Varto'da öldürülen PKK'li, Cengiz Tiryaki'nin katili çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Varto’ya bağlı Teknedüzü (Badan) köyünde yaşanan çatışmada 4 PKK’li öldürülürken örgüt şemasında Erzurum eyalet komutanı olarak geçtiği belirtilen bir kişi de yaralı olarak yakalandı. Operasyonda öldürülen PKK’lilerden Bedran Wan kod adlı Yunus Emre Aras’ın 6-7 Ekim saldırılarında şehid edilen Cengiz (Rodi) Tiryaki’nin katili olduğu ortaya çıktı.

Van doğumlu Bedran kod adlı Yunus Emre Aras, 2014 yılı yerel seçimlerinden sonra Karlıova’ya bağlı Serpmekaya köyünde HÜDA PAR’a oy çıktı diye 3 PKK’liyle Cengiz Tiryaki’nin evine giderek kendisini ölümle tehdit etmişti.

Hatırlanacağı üzere,  Cengiz Tiryaki defalarca PKK tarafından tehdit edilmiş, yapılan tehditlere boyun eğmemiş ve son olarak kendisini tehdit etmeye gelen 3 PKK’liye yine taviz vermemişti. Bunun üzerine PKK’nin hedefi olan Tiryaki, 6-7 Ekim olaylarında bazı köylüleri de örgütleyen PKK, 20 kişilik grupla Cengiz Tiryaki’nin evini kuşatıp kardeşlerini rehin alarak Tiryaki’nin dışarı çıkmasını istemiş ve ardından onu çocuklarının gözleri önünde şehid etmişlerdi. Evin etrafını saran PKK’lilerin içinde olan Bedran kod adlı Yunus Emre Aras’ın daha önceleri her gittiği köyde, Tiryaki’yi öldüreceğini söylemişti.

Ayrıca, 14 Eylül 2015’te Karlıova-Erzurum karayolunu kesen PKK’li grubun içinde bulunan ve Şehid Fethi Yalçın’ın katili olarak bilinen Andok kod adlı Kadir Gümüş de Erzurum’un Tekman ilçesinde 15 Eylül 2015’te yapılan operasyonla sağ yakalanmıştı. Gittiği her yerde Fethi Yalçın’ı kendisinin öldürdüğünü söyleyerek köylülere hakaret eden Andok, yakalandıktan sonraki ifadesinde de Fethi Yalçın’ı kendisinin öldürdüğünü, Cengiz Tiryaki olayında ise 20 kişilik grubun içinde olduğunu itiraf ettiği belirtilmişti.

Öte yandan Şehid Cengiz Tiryaki’nin katili olan Yunus Emre Aras’ın, arananlar arasında gri listede olduğu görüldü.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir