• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esnaftan Kutlu Doğuma özel kampanyalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkeze bağlı ilçelerindeki esnaf, Kutlu Doğum ayı münasebetiyle çeşitli kampanyalar düzenliyor. Hz Muhammed`in dünyaya teşriflerini insanlara hatırlatmak amacıyla çeşitki kampanyalar düzenleyen esnaf, kimi ürünlerini bir günlüğüne bedava verirken, kimi de özel indirimlere gitti.

Merkez Bağlar ilçesinde 5 yıldır kitapevi işleten Ramazan Yılmaz, Nisan ayı sonuna kadar tüm kitaplarda yüzde 50 indirim kampanyası başlattı.

Her yıl Nisan ayında buna benzer kampanyalar düzenlediğini belirten Yılmaz, “Nisan ayının Kutlu Doğum ayı olması dolayısıyla bütün kitaplarda yarı fiyatına indirim kampanyası başlattık. Ayrıca masaüstünde seçtiğimiz yüzden fazla çeşit kitabı da tanesi 3 TL`den, 10 tanesi 25 TL`den veriyoruz. Kampanyamız Nisan ayı sonuna kadar devam edecek. İnsanlarımız böyle bir avantajı fırsata çevirebilirler. İlim öğrenme yolunda faydalanılabilir.” dedi.

Aynı ilçede pastane işleten Hatip Polat, tüm tatlı çeşitlerini toptan fiyatına perakende olarak satıyor.

Halkın, Kutlu Doğum ayının bilincinde olmasını istediğini ifade eden Polat, şunları söyledi: “Bu ay Resûlullah`ın Kutlu Doğum ayıdır. Fiyatlarda değişiklik olmasını istedik ve indirime gitmeyi kararlaştırdık. Maddi durumu iyi olmayan insanlarımız rahat bir şekilde tatlı alabilsinler. İnsanlarımız Nisan ayına sahip çıkmalıdır. Peygamber Efendimizin hayatını okusunlar ve aileleri içerisinde bunu işlesinler.”

Yenişehir ilçesinde döner salonu işleten Menderes Külüşken ise Hz Muhammed`in Kutlu Doğumu münasebetiyle bir günlüğüne bedava döner dağıttı.

Kampanyadan yararlanmak isteyen insanların, özellikle de öğrencilerin işyerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdukları gözlendi.

 “Hz Muhammed insanların zihninde yer edinmeli”

Hz Muhammed`in zihinlerde tasavvur edilmesine vesile olmak istediklerini ifade eden Külüşken, “Kutlu Doğum haftası nedeniyle Hz Muhammed`in insanların zihninde yer edinmesini sağlamak için bedava döner dağıtıyoruz. Bütün insanların her hafta birkaç kişi birleşip, bu kutlamaları devam ettirmelerini istiyoruz. Biz burada aracıyız.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA) 

 






































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir