• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Bombalı minibüsü bırakıp kaçan PKK'liler öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Yeşilli ilçesinde yaklaşık 3 ton patlayıcı yüklenmiş olarak ele geçirilen minibüsten kaçan 2 PKK’linin Ömerli ilçesi yakınlarında çıkan çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Yeşilli ilçesinde önceki akşam Emniyet Müdürlüğü önünden geçen bir minibüsten şüphelenen polis ekipleri 'dur' ihtarında bulundu.

İhtara uymayarak kaçan araç, polis ekipleri tarafından takibe alındı. Takip sırasında polisler, aracın lastiklerini silahla ateş edip patlattı. Patlak lastikle bir süre daha kaçan minibüstekiler, Ömerli ilçesi yol ayrımında aracı bırakıp kaçtı.

Polis ekiplerinin terk edilen minibüste yaptığı aramada, içinde yaklaşık 3 ton bomba bulundu. Özel kıyafetli bomba uzmanı ekiplerin yaklaşık 4 saat süren çalışmasının ardından bomba düzeneği etkisiz hale getirildi.

Kaçan PKK’lilerin bulunması için geniş çağlı operasyon başlatan polis ve jandarma ekipleri, PKK’lilerin izini Ömerli ilçesi yakınlarında buldu. Kısa süreli yaşanan çatışmada, 2 PKK’li öldürüldü.

PKK’lilerin üzerinden 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, biri parçalanmış sekizi sağlam toplam 9 dokuz adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki adet patlamamış el bombası, bir adet patlayan el bombasına ait maşa, bir adet el bombası pimi ve 240 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği çıktı. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir