• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Zirve`de İslam dünyasının karşı karşıya olduğu tehlikeler görüşülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Zirvesi'nin 13'üncüsü bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde 14-15 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.

"Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma" temasıyla toplanacak zirvenin sonunda gelecek 10 yıl için çeşitli alanlarda hedefler koyan "İİT-2025: Eylem Programı" belgesinin, Filistin kararının ve nihai bildirinin kabul edilmesi bekleniyor.

Zirve sonunda ayrıca Türkiye tarafından hazırlanan, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlar ve bu sorunların çözümüne ilişkin yaklaşımları içeren "İstanbul Deklarasyonu"nun yayımlanması planlanıyor.

Dünyanın ikinci büyük örgütü

Birleşmiş Milletler'den sonra dünyadaki ikinci büyük örgüt olan İİT, bütün İslam ülkelerinin bir araya geldiği tek uluslararası örgüt konumunda.

Teşkilatın en yetkili organı olan İslam Zirvesi, genel politikaları belirlemek ve zirve başkanını seçmek üzere üç yılda bir toplanıyor.

İlki 1969 yılında Fas`ın başkenti Rabat'ta, sonuncusu ise 2013 yılında Mısır`ın başkenti Kahire'de yapılan zirveler, çoğu zaman İslam dünyası açısından tarihi önem taşıyan gündemle toplandı.

İslam Zirvesi'ne Fas üç , Senegal iki kez ev sahipliği yaparken, zirve Suudi Arabistan, Pakistan, Katar, Kuveyt, İran, Malezya ve Mısır`da da birer defa düzenlendi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir