• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Sait Şahin: İslam İşbirliği Teşkilatı`nın ismi, `İslam Birliği` olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, 10-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 13. İslam Zirvesiyle ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Şahin, gündemde olan Türkiye-israil görüşmelerine de değindi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dini olarak kendi alanında tek ve en büyük teşkilat olduğunu ifade eden Şahin, 1969 yılında Aksa Mescidi'nin Yahudiler tarafından yakılması üzerine kurulmuş bir yapı olduğunu ifade etti.

Sait Şahin şöyle devam etti;

"İSLAM (İŞ)BİRLİĞİ TEŞKİLATI'NIN İSMİ, İSLAM BİRLİĞİ OLSUN"

"İlk zamanlarda İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) ismiyle kuruldu. Sonra İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) dönüştü. Artık biz bu teşkliatın İslam İşbirliği değilde, 'İslam Birliği' olmasını istiyoruz. O İşbirliğinin başındaki ‘İş` tabirinin silinmesini istiyoruz. Çünkü İşbirliği zayıf bir ilişkiyi ifade eder. Oysa Müslümanlar birdir, kardeştir ve buna uygun bir yapı olması gerekir. Madem Aksa Mescidi'nden dolayı kurulmuş, Kur`anın tabiriyle daha Aksa hedefleri olmalı."

"İSLAM BİRLİĞİ MECLİSİ KURULSUN"

"Bu teşkilatın daha etkin olması için de, İslam ülkeleri halkları tarafından seçilen bir meclisin de olması gerekir. Avrupa'da nasıl Avrupa Parlamentosu (AP) var ise neden bizde olmasın."

"DEĞERLİ YANLIZLIK, DEĞERSİZ BİRLİKTELİĞE DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ"

"Türkiye ile israil arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Başbakan iken 'one minut' çıkışı ile birlikte bir dönem başladı. Daha sonra Suriye, Irak ve Ortadoğudaki gelişmelerin sonucu olarak Türkiye'nin 'komşular ile sıfır sorun politikası' akamete uğradı. O dönemde bu durumu Başbakanlık Dış Politikadan sorumlu Başdanışman ve şimdiki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olan Sayın İbrahim Kalın ‘değerli yanlızlık` olarak ifade etmişti."

Türkiye-israil ile yeniden ilişki kurarak bu değerli yanlızlığını değersiz birlikteliğe dönüştürmemelidir. Böyle bir ilişki Filistin halkının ve İslam Aleminin duygularını rencide etmemeli ve onları hayal kırıklığına uğratmamalıdır. Unutmamak gerekir ki, israil şuan zor durumdadır ve Türkiye'nin onunla kuracağı her türlü ilişki onun için can simidi olacaktır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir