• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Davutoğlu 5`inci Yerel Yönetimler Sempozyumu`nda konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu,  Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu.

"Gençlik ve Belediye" konulu 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'na başarı dileğinde bulunan Davutoğlu, sempozyuma katılan ve katkı verenlere teşekkür etti.

Sempozyum kapsamında belediyeler arasında yapılan "gençlik" temalı yarışma için milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan 17 kişilik jüri heyetinin, yaklaşık 1,5 aydır belediyelerden gelen projeleri titizlikle incelediğini ve ödül alan eserleri belirlediğini anlatan Davutoğlu, yarışmaya sunulan projelerin şehircilik adına umut verici olduğunu ifade etti.

Kilis`e yönelik saldırıları değerlendiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"İki gündür ensar şehir olmasıyla gurur duyduğumuz, mültecilere kucak açmasıyla iftihar ettiğimiz Kilis`e, DEAŞ terör örgütüne ait roket mermileri düştü. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi ve DEAŞ terör örgütüne ait mevziler vuruldu. Yaralılarımıza acil şifalar dilerken, Kilis`teki kardeşlerimize, Kilis halkına geçmiş olsun, diyorum. Milletimiz ve Kilis`teki vatandaşlarımız emin olsun, ülkemizin savunması ve  milletimizin emniyeti ve huzuru için her türlü önlem ve tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın zararını telafi edecek, hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz."

"Saldırıya cüret edenler, hesabını en ağır şekilde ödeyecekler"

Daha önce de Akçakale`ye benzer saldırıların, top atışlarının olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Maalesef sınırlarımızın yanı başında çok şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Dün Kilis Valisi, Belediye Başkanımız, Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımız ile konuştum. Gerekli tedbirler hususunda istişarede bulunduk. Bugün incelemelerde bulunmak üzere Milli Savunma Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız ve MİT Müsteşarımız Kilis`teler. Vatandaşlarımızı bu ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Ülkemizi, vatandaşımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edecek ve inşallah uzak olmayan zamanda şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırıya cüret edenlerin, bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak şüpheniz olmasın." diye konuştu.

TOKİ Projeleri

TOKİ'nin artık şehirlerin tarihine uygun binalar inşa edeceğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Her şehrin insanına, kültürüne, şehrin kimliğine göre hizmet üretiriz. Her şehrin özelliği var. Genel olarak üçe ayırabiliriz. Tarihi dokusuyla öne çıkan şehirler. Bu şehirlerin ihtiyaçlarına uygun olarak hizmet etmeliyiz. Birçok güzel örneği biliyorum. TOKİ artık, şehirlerimizin tarihine uygun binalar inşa edecek. Talimat verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin mimarisine aykırı tek bir inşaat yapılmayacak.

Hızla büyüyen şehirler... Hızla gelen göç karşısında acil çözümler gerekiyor. Ve Metropol şehirler... İstanbul'a, Ankara'ya çok yönlü hizmet etmeye çalışıyoruz. İstanbul'da dikey mimari yerine yatay mimariye yoğunlaşılacak."

"Milletin verdiği oyları özerklik hezeyanlarıyla istismar eden başkanlar var"

İsim vermeden DBP'li belediyeleri eleştiren Davutoğlu, "Belediye imkanlarını terörist faaliyetlerde kullanan başkanlar var. Milletin verdiği oyları özerklik hezeyanlarıyla istismar eden, altyapı sorunlarına çözüm üretmek için gönderilen ödeneği yıkımda harcayan başkanlar var. Biz ne yerel yönetimler ne de merkezi yönetim olarak farklı partilere ayrımcılık yapmıyoruz. Bütçeyi yasalar çerçevesinde adilane paylaştırıyoruz. Herkes şunu bilsin biz şehirlerimizi mamur kılmanın gayreti içindeyken birileri tahribata soyunursa tedbirini alırız.

Dokunulmazlıkların kaldırılması

Teröre destek veren vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için 316 imza ile TBMM'ye yasa teklifi verdiklerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, " İşte AK Parti farkı bu. Bizim bundan tedirgin olacağımızı düşünenlere 'Hodri meydan' dedik. Çekinmeden imzalarını attılar. AK Parti bir karar aldı mı, hiçbir fire vermez. Biz teröre destek veren vekilleri yargı önüne çıkarmak için harekete geçtik. CHP, bu girişimimize destek vermedi. Onlar kendilerinden korkarlar. Dokunulmazlık kalktığında mahkemede hesap veremeyeceğimizi düşünürler. Biz dünyevi mahkemede de, uhrevi mahkemede de hesap vermeye hazırız. Bizi kimse dokunulmazlıklarla korkutamaz. CHP kendi vekillerinin de yargı önüne çıkmasından endişe ediyor. Şimdi göreceğiz, maske düşecek kel görünecek. Kimin korktuğu ortaya çıkacak. Kimin alnı açık olduğu kimin alnının kara, yüreğinin kapkara olduğu ortaya çıkacak." dedi.

"Karaman'da ilk günden beri olayın üzerine gittik"

Karaman'daki cinsel istismar olayına da değinen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi. Davutoğlu şöyle konuştu: "Karaman'da ilk günden beri olayın üzerine gittik. Aşağılar aşağısı bu sapığın cezasının mevcut yasada bulunmadığından üzüntümüzü paylaştık. Kılıçdaroğlu 'Ses çıkarmadın' diyor. İlk konuşan benim. Bizim hiçbir kötü eylemin yanında durmamız söz konusu değil. CHP'nin başındaki hasta adam bize saldırmaya, bakanımıza saldırmaya başladı. Dünkü konuşmalarıyla bir kez daha tedaviye muhtaç patalojik bir vaka olduğunu gösterdi. Önce tıbbi müdahaleden sonra ahlaki dersten geçirmek lazım. Girdiği bütün seçimleri kaybetti. Son zamanlarda paralel yapıya partisini teslim etmiş kişinin bu seviyesizliği had safhaya ulaştı. Çirkin sözlerle gündem olmak seviyesiz şahsiyeti rahatsız etmiyor." (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir