• DOLAR 32.555
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2436.131
  • ...
Akçakale Müftülüğü Kutlu Doğum etkinlik takvimini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale'de Kutlu Doğum haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinlikleri açıklayan Akçakale Müftüsü Hüseyin Ortaç, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” ile “İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım!” temasıyla etkinlik düzenleneceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Ortaç; “Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından 'Mevlid Kandili' olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, 'Kutlu Doğum Haftası' olarak ilân etmiştir." dedi.

“Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” ile “İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım!” temasıyla etkinlik düzenleneceğini belirten Ortaç, "Kutlu Doğum'unu idrak ettiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) getirdiği tevhid dininin ve rahmet yüklü evrensel mesajların; başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların vahdetine, birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını, insanlığın merhamet dini İslam’ın rahmet ve adaletinden hiçbir zaman nasipsiz kalmamasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Akçakale Müftülüğü tarafından düzenlenecek etkinliklerin takvimi şöyle:

2016 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

1 - Konferans (Bayanlara Yönelik)

Tarih  : 14 Nisan 2016

Saat    : 10.00

Yer      : Merkez Fakirullah Cami

2 - Kutlu Doğum Aşı:

Tarih  : 15 Nisan 2016

Saat    : Cuma Namazına Müteakip

Yer      : Merkez Yeni Cami

3 - Kur’an Ziyafeti:

Tarih  : 18 Nisan 2016

Saat    : 20.00

Yer      : Merkez Yeni Cami

4 - Konferans:               

Tarih  : 20 Nisan 2016

Saat    : 20.00

Yer      : Merkez Yeni Cami 



Bu haberler de ilginizi çekebilir