• DOLAR 32.52
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2433.92
  • ...

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu karar ile ilgili Batman’da genç çiftçilerin desteklenmesine yönelik  hibe desteği kararının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde toplantı yapıldı.

Batman Ticaret Borsası meclis salonunda yapılan toplantıya, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, GAP TEYAP temsilcileri, Batman İli Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Yöneticileri, Batman Üretici ve Yetiştirici Birlikleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Batman Vali Yardımcısı Arık; ''Tebliğin amacı, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir.'' dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, ''Program bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeleri kapsamaktadır.'' diye konuştu.

11 Mayıs tarihinde mesai bitiminde sona erecek olan başvuruların, il merkezinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bizzat yapılması gerektiği kaydedildi. (İLKHA)