• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Sason Müftülüğü Kutlu Doğum programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sason İlçe Müftülüğü tarafından,  Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sason İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu’nun açılış konuşması ile devam etti. Daha sonra Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.

Müftü Erhan konuşmasında, “Allah Resûlü’nün yegâne hedefi önce Allah ile kulları arasında tevhidi yerleştirmek, sonra da inananlar arasında vahdeti yani birliği gerçekleştirmekti. Bu emeline ulaşabilmek için, çevresindeki insanların şirkten, küfürden ve cahiliyye zihniyetinden kurtarılması gerekmekteydi. Tevhide dayalı bir vahdet anlayışını temin edebilmek için kalplerdeki cahiliyye taassubunun yerine iman ve takva bilincinin yerleştirilmesi elzemdi. Her geçen gün etrafında çoğalan bu genç dostlarının iman ve ihlas ile dolan kalplerini Allah Resulü, kitap ve hikmet potasında eritti. Kin, öç alma, nefret ve intikam hisleriyle katılaşmış kalpler, Allah Resûlü’nün verdiği eğitim ile yufkalaştı, rikkat kazandı ve aşkla, muhabbetle doldu. İslam kardeşliğinin yanı sıra, Medine’de gerçekleştirdikleri “kardeşlik projesi” ile hem Evs ve Hazrec arasındaki uzun yıllar devam edegelen derin düşmanlıklar giderildi, hem de Ensar ve Muhacirler arasında kalplerin telifi başarıyla sonuçlandı.” dedi.

Program miniklerden oluşan ilahi korosunun dillendirdiği ilahilerle son bulurken, katılımcılara Kutlu Doğum yemeği ikram edildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir