• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
"İdareci basiret ve feraset sahibi olması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve il Protokolü, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi`nin düzenlediği “Protokol Öğrencilerle Buluşuyor” adlı panele katıldı.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi`nde düzenlenen panelde gençlerle bir araya gelen Vali Köşger, gençlerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Panelde gerçekleştirdiği konuşmasında iyi idarecinin nasıl olması gerektiğine değinen Vali Köşger, “Büyük devlet olma iddiası olan her devletin devlet adamı yetiştiren okullara ihtiyacı var. İdarecilikte gerçekçi hedefler olması lazım, kaynağı, imkânı, insanı iyi yönetmek lazım. Zaman, imkân ve insan yönetimini doğru gerçekleştiren idareciler ülkeyi iyi yerlere taşıyabilirler. İyi yöneticinin önce girişimcilik ruhu olması lazım. Bir idareci, yönetici iş görme niyetinde değilse, mevcudu idare etme niyetindeyse hiçbir şey üretilemez, hiçbir şey yapılamaz.  Yabancı bir atasözü der ki; 'Eleştiriden kaçmak istiyorsan, bir şey söyleme, bir şey yapma, bir şey olma.' Eğer bir şey yaparsan, bir şey söylersen insanlar eleştirirler. Dolayısıyla idareci eleştirilmekten korkmamalı. Eleştiriliyorsanız, bir şeyleri doğru yapıyorsunuz demektir. “ diye konuştu.

"İdareci basiret ve feraset sahibi olması lazım"

Köşger, “İyi idarecinin düşünebilme kabiliyeti olması lazım. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. İdareci, önce özümsenmiş bir bilgiye sahip olmalı, sloganik bilgiden uzaklaşmalı, sonra fikir sahibi olmalı ve fikrini ifade etme kabiliyetine sahip olmalıdır. Yine idareci dinamik, yenilikçi, dürüst, dengeli, halkla ilişkileri iyi olan, organizasyon kabiliyeti olan, basiret ve feraset sahibi olması lazım.” diye konuştu.

Panelde konuşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise, panelin herkese fayda sağlayacağını, herkesin konuşmaya ve diyalog kurmaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak panelde yaptığı konuşmasında, Bingöllü olduğunu ve bu yörelere yabancı olmadığını dile getirerek her anlamada Bingöl`e sonuna kadar hizmet edeceğini söyledi.

Bingöl Üniversitesinde bulunan fakülteleri daha aktif hale getirmek için çalışmalar yapacağını ifade eden Çapak, kapalı kapılar ardında sadece protokolle görüşen bir rektör olmayacağını, kapısının her zaman gençlere açık olacağını vurguladı.

Panelde konuşma yapan Bingöl İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, daha güvenli bir Bingöl için çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden panelde protokol üyeleri kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

Soru-cevap şeklinde geçen panelin ardından protokol üyelerine plaket takdim edilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir