• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
Ebu Merzuk, Abbas`ın Anayasa Mahkemesi teşkiliyle ilgili kararını eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mahmud Abbas'ın Anayasa Mahkemesi teşkiliyle ilgili kararını eleştirdi.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (12 Nisan Salı) konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede kararı kabul etmeme nedenlerini sıraladı.

Anayasanın 43'üncü maddesinin başkana acil durumlarda kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi verdiğine işaret eden Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi'nin ömrünün 22 yıl olduğuna dikkat çekerek parlamentonun onayı olmadan karar almak için ortada nasıl bir aciliyet bulunduğunu sordu.

Anayasa Mahkemesi teşkilinden önce Yüksek Yargı Konseyi ve Adalet Bakanlığı'yla istişareler yapılması gerektiğini söyleyen Ebu Merzuk, bölünmüşlük halinde atılan bu adımın doğru olmadığını ve bölünmeyi daha da derinleştireceğini ifade etti.

Kararın uygunsuz bir vakitte alındığına ve uzlaşmanın henüz tamamlanmadığına değinen Ebu Merzuk, Anayasa Mahkemesi üyelerinin bağımsız olmaları ve tek bir siyasi rengi temsil etmemeleri gerektiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir