• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
AB`den Yunanistan`a 2 hafta süre
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB), Yunanistan'a, sınırlarında kontrolü sağlanması amacıyla somut bir plan sunması için 2 hafta süre verdi.

AB Komisyonu, Yunanistan'ın birliğin istediği sınır önlemleriyle ilgili attığı adımlara dönük ilk raporunu yayımladı. Raporda, Atina yönetiminin sınır kontrolü sorununun çözümü için öngörülen süre zarfında yeterli bir plan sunmadığı belirtildi. "Komisyon, Yunanistan'dan 26 Nisan'a kadar ek unsur ve açıklama sunmasını istiyor" ifadelerine yer verilen raporda, Atina'nın sığınmacıların parmak izlerini AB bilgi bankasıyla paylaşmada yetersiz kalmasından duyulan endişe de dile getirildi.

Yunanistan'ın somut bir plan sunmaması halinde AB Komisyonu, üye devletlerin sığınmacı akışını yavaşlatmak için başladığı sınır kontrollerinin 6 ay daha uzatılmasını teklif edecek. Mevcut mutabakatta, üye devletlerden birinin sınırları korumada başarısız olduğu kanaati oluşmadığı takdirde, kontrollerinin 12 Mayıs'ta sona ermesi gerekiyor.

YUNANİSTAN'IN SCHENGEN ÜYELİĞİNİN ASKIYA ALINMASI GÜNDEME GELEBİLECEK

Böyle bir senaryoda, Yunanistan'ın serbest dolaşıma imkan sağlayan Schengen üyeliğinin askıya alınması da gündeme gelebilecek.

AB'nin en büyük başarılarından biri olarak kabul edilen 26 üyeli Schengen, sığınmacı kriziyle beraber darbe almaya başlamıştı. Üye ülkeler, sığınmacılara karşı aldıkları önlemler kapsamında sınırlarında kontrolleri yeniden hayata geçirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir