• DOLAR 32.529
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2472.336
  • ...
Bediüzzaman Said-i Nursi sergisi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vefatının 56'ncı yılında Şehreküstü Konakları`nda Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin hayatını ve onlarca dile çevrilen muazzam şaheseri olan Risale-i Nur`ların telif ve neşir yıllarının anlatıldığı 8-12 Nisan 2016 tarihleri arasında 4 gün boyunca açık kalan sergi bu gün sona erdi.

Şehreküstü Konakları`nda ‘Birinci Said ve Yeni Said Dönemleri Risale-i Nur`un Telif ve Neşir Yılları` isimli Bediüzzaman Said-i Nursi`yi anlatan sergiye Bediüzzaman Said-i Nursi`nin talebesi Mehmet Fırıncı Hoca da katıldı.

Bediüzzaman Said-i Nursi`nin talebesi Mehmet Fırıncı, açılan sergiden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

 “Katılım sağlayan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu gazi şehirde büyük bir gazi olan Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin hayatını ve eserlerini bu şekilde bir sergiyle tanıtmaya vesile olanları can-ı gönülden tebrik ediyorum.”dedi.

 Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Büyük islam alimi Bediüzzaman Said-i Nursi`nin hayatını ve Risale-i Nur`u mercek altına alan sergimize Şahinbey Belediyesi olarak ev sahipliği yapmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.”dedi.

Tahmazoğlu, “Sergimiz, 1876-1960 yıllarını kapsayıp, Bediüzzaman hazretlerinin hayatı ve Risale-i Nur`un telifine dair önemli belgeleri ve hatıraları gün ışığına çıkaracak olan sergimiz 8-12 Nisan 2016 tarihleri arasında Gaziantep`imizi onurlandırdı. O döneme ait gazeteler, Bediüzzaman hazretlerine ait bazı kıyafetler, Sultan Abdülhamit Han tarafından Bediüzzaman hazretlerine verilen 1918 yılına ait harp madalyası, Diyanet İşler Başkanlığı`nın ilk basmış olduğu İşareti İ`caz kitabı ve daha birçok eserler sergileniyor. Kuran-ı Kerim`in hakiki bir tefsiri olan Risale-i Nur, Said-i Nursi tarafından 1925 yılında yazılmaya başlanmış, 24 yılda tamamlanmış kitapçıklardan oluşan bir külliyattır. Risale-i Nur, yaklaşık 6 bin sayfadan oluşan ve ayet sırası takip etmeyen bir tefsir külliyatıdır.”ifadelerini kullandı.

“Bir Müslüman`ın en önemli görevi vefa olsa gerek”

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de, Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerine gösterilen vefanın takdire layık olduğunu ifade ederek “Hz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) en güzel sıfatlarından birisi vefadır. O giydiği gömleğe bile hasret çekip vefa duymuştur. O yüzden bizlere yüzlerce, binlerce kitaplarla ilmin kapılarını açan insanları hayırla yâd etmek, Onları konuşmak, onları anmak ve onlara hayır dualarında bulunmak bir Müslüman`ın en önemli vefa görevi olsa gerektir. Bugün bu sergide bir araya gelerek bunu ifa ediyoruz.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir